Viral olduğu dönemde uzun bir süre gündemde kalan Nusret hem Türkiye’de hem de dünya çapında tanınan bir isim olmuştur. Ünlü tuz dökme hareketi ile uzun bir süre taklit edilmiş ve bu da Nusret’in popülaritesini artırmıştır.

Pahalı fiyatları ile bilinen markası “Nusr-et” dünyada çeşitli yerde şubeler açmıştır. Gerek pahalılığı gerekse başarısı ile Nusret nasıl zengin oldu sorusunun sorulmasına sebep olmuştur.

Sizler için Nusret’i araştırdık. Kendisi hakkında bilinenleri derledik. Gelin ünlü kasap ve şefi yakından tanıyalım...

Nsuret Nasil Zengin Oldu

Nusret Nasıl Zengin Oldu?

Birçok ünlüyü restoranlarında ağırlayan Nusret çektiği videolar ile bilinen bir figür olmuştur. Dünyada farklı yerlerde şubeleri olan Nusr-et'in sahibi Nusret sadece videoları ile değil aynı zamanda menüleri ve restoranlarının pahalılığı ile de bilinmektedir.

Kariyerine Kasaplar Çarşısı’nda başlayan Nusret nasıl zengin oldu konusu merak edilmektedir. Verdiği röportajlarda kariyer basamaklarını çıkmak için oldukça emek verdiğini, sıkıntılar çektiğini söyleyen Nusret hem bu çabaları hem de “Salt Bae” ismiyle çektiği videolar ile şöhreti yakalamıştır.  Şöhretiyle beraber de markalarının bilinirliği artmıştır. Şöhretini yeteneği ile buluşturan Nusret kısa sürede bugünkü haline gelmiştir.

Nsuret Nasil Zengin Oldu 2

Nusret Gökçe Kimdir?

Sosyal medyada Nusret ismiyle bilinen Nusret Gökçe şöhreti sebebiyle sık sık aratılan ve araştırılan isimlerden biridir. Nusret nasıl zengin oldu gibi soruların odağı olan Nusret Gökçe kimdir gelin inceleyelim...

9 Ağustos 1983 tarihinde Erzurum’da madenci bir babanın ve ev hanımı bir annenin beş çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiştir. İki yaşında Darıca’ya taşınan Nusret orada ilkokula başlamıştır.  6. sınıfta okulu ailevi sebeplerden ötürü bırakan Nusret kasap çırağı olarak işe başlamıştır.

Bostancı kasaplar çarşısında çıraklığa başlayan Nusret uzun bir süre çırak olarak çalışmıştır. O dönem Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret’in, günde 18 saat aktif olarak çalıştığı da bilinmektedir.

Et ve aşçılık sektöründe deneyim kazanmak için 2007-2010 yılları arasında cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile Arjantin’e gittiğini dile getiren Nusret Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret etmiş ve özellikle New York’un ileri gelen restoranlarında maaş almadan çalışmıştır.

Arjantin’den başlayarak birçok ülkeyi ziyaret ettiği bu dönemi Nusret verdiği bir röportajda şu şekilde anlatmıştır:

"Üç ay boyunca çiftliklerde, kasaplarda, restoranlarda gezdim. Türkiye'ye dönünce maaşlı işime devam ettim. Çalıştığım kurumda tüm öğrendiklerimi sergilemeye başladım. 'Lokum'u ilk ben yaptım. 'Ceviz'i, 'Kafes'i ilk bende yedi insanlar. Gittim geldim, sanki etin kimyası değişti. 2010'da Amerika'ydı hedefim. Vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yok, üstüme kayıtlı evim, mülküm yok, evli değilim. 4 kez reddedildim. Arjantin sonrası birkaç kez gazete ve dergide çıkmıştım. Görevliye onları okuttum, 3 aylık vize verdi. ABD'de yaptığım menü, New York Times'da yayınlandı. New York'un en önde gelen dört restoranında para almadan çalıştım."

İlk iş yerini Türkiye’ye döndükten sonra arkadaşı Mithat Erdem’in verdiği borç ile açan Nusret yakaladığı başarı ile çok kısa sürede iş için aldığı bu parayı geri ödediğini de belirtmiştir.

2009 yılına kadar tek devam ettiği “Nusr-et” isimli işletmesine 2012 yılında Doğuş Grubu ortak olmuştur. 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı yemekleri yemek için yurt dışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluk olduğunu ifade etmiştir.

Yetenekleri ile tanınan Nusret Gökçe Ocak 2017’de paylaştığı internet videoları viral olunca daha çok tanınmıştır. Bu videolardan özellikle “Osmanlı Bifteği” videosu Instagram üzerinden 10 milyon kez görüntülenmiş, kendine özgü tuz serpme yöntemi sebebiyle “Salt Bae” unvanı ile dünyaca bir üne sahip olmuştur.

Nsuret Nasil Zengin Oldu 3

Nusret Kaç Yaşında?

1983 yılında doğan Nusret Gökçe 2024 yılı itibarıyla 41 yaşındadır.

Nusret Nereli?

Nusret Erzurum’da doğmuştur. Erzurumlu Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olduğu bilinmektedir.

Nusret Nerede Büyüdü?

Erzurum’da dünyaya gelen Nusret daha 2 yaşındayken ailesiyle Darıca’ya taşınmıştır. 6. sınıfa kadar Darıca’da yaşamıştır.

Nusret Gökçe Evli Mi Çocuğu Var Mı?

Nusret nasıl zengin oldu sorusu kadar özel hayatı ile de araştırılan Nusret Gökçe’nin eşi var mı merak edilmektedir. Nusret’in bekar olduğu bilinmektedir. Bu sebeple çocuğu da yoktur.

Nsuret Nasil Zengin Oldu 7

Nusret’in Serveti

2022 yılında yayınlanan Forbes listesine göre Nusr-et isimli şirketinin marka değeri 1,5 milyar dolardır. Nusret’in ise 50 milyon dolardan fazla servete sahip olduğu düşünülmektedir. 2024 yılı için kesin bilgiler olmasa da marka değerinin 10 milyar dolara yaklaştığı düşünülmektedir.

Nusret Kaç Şubesi Var?

Nusret Gökçe tarafından kurulan “Nusr-et” isimli şirketinin 2024 yılı itibarıyla 18 şubesi bulunmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Nusret nasıl zengin oldu sorusu dışında merak edilen sorular ve bu soruların cevapları aşağıdaki gibidir:

Nusret Nasıl Yükseldi?

Uzun süre araştırmalar yapan ve hem kasaplıkta hem restorancılıkta deneyim kazanan Nusret Gökçe başarılı yemekleri ve internet üzerinde viral olup “Salt Bae” ismiyle uluslararası bir şöhret kazanması ile yükselmiştir.

Dünyada Kaç Tane Nusret Var?

Nusr-et markası dünya çapında farklı yerlerde şubeleri olan bir markadır. Toplamda 18 tane şubesi olan Nusr-et'in 8 şubesi Türkiye’dedir.

Dünyadaki diğer şubelerin listesi aşağıdaki gibidir:

  • New York Midtown
  • Miami
  • Dallas
  • Beverly Hills
  • Las Vegas
  • Londra
  • Mikonos
  • Abu Dhabi
  • Dubai
  • Doha

Nusret Gerçek Adı Ne?

Nusret ve “Salt Bae” ismiyle tanınan ünlü kasap ve şefin gerçek ismi Nusret Gökçe’dir.