KÜLTÜR & SANAT

Ödüllü film "Okul Tıraşı"nın yönetmeni Ferit Karahan'dan yeni proje

Yönetmen Ferit Karahan yeni filmi "Cinlerin Düğünü", İlhan Şen ve Demet Özdemir'i buluşturmaya hazırlanıyor. Filmin çekimlerinin Ekim ayında Erzincan'da başlaması bekleniyor.

Abone Ol

İlk filmi "Cennetten Kovulmak" ile 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Ferit Karahan, dünya prömiyerini yaptığı "Okul Tıraşı" ile Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde FIPRESCI Ödülü’nü almış, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini alarak adından söz ettirmişti. Aynı zamanda Ekin Koç ve Mahir İpek'in oyunculuğuyla göz dolduran filmdeki rolüyle Koç, Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Oyuncu Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Çekimler Ekim'de Başlayacak

Ferit Karahan bu kez "Cinlerin Düğünü" filminde, Demet Özdemir ve İlhan Şen'i buluşturarak yeni bir projeye adım atmaya hazırlanıyor. Bir ailenin üç kuşağa yayılan dağılma hikayesi üzerinden insanın kaderiyle olan ilişkisi ve yazgısını aşıp aşamayacağını sorgulayan yeni filmin çekimleri, Ekim ayında Erzincan'da başlayacak.

Filmin yapımcıları arasında Türkiye’den Berton Medya, FK Film, Asteros, Romanya’dan Flama ve Sırbistan’dan See Film yer alıyor.