1997 yılında Paris'te, Prenses Diana ile birlikte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden iş adamı Dodi el-Fayed'in babası Mohamed Al Fayed, ölümü sonrası cinsel istismar iddialarıyla gündeme geldi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre; Fulham kadın futbol takımının eski bir menajeri, kadın oyuncuları kulübün sahibi Mohamed Al Fayed’den korumak için ek önlemler alındığını öne sürdü. 

"Oyuncularla Yalnız Kalmasına İzin Vermedik"

2001-2003 arası takımı yöneten Gaute Haugenes, yaptığı açıklamada; kulüp görevlilerinin geçen yıl 94 yaşında ölen, Fulham kulübünün ve lüks Harrods mağazasının sahibi Fayed’in 'genç ve sarışın kızları sevdiğinin' farkına vardığını söyledi.

Eski menajer, 16 yıl boyunca Fulham’ın sahibi kalan Fayed’in oyuncularla yalnız kalmasına izin vermediklerini belirtti.

Kulüp, suçlamaların ardından bir açıklama yayınlayıp 'rahatsız edici' haberlerden 'büyük üzüntü ve kaygı duyulduğunu' ifade etti.

"Başka Mağdurlar Olmaması İhtimali Düşük"

Avukat Maria Mula, "Örneğin şu anda Fulham Futbol Kulübü’nde saldırıya uğramış herhangi bir kadını temsil etmiyoruz. Ancak Fayed’in bulunduğu her yerle ilgili soruşturmalarımız devam ediyor. Bu iş yerlerinde başka mağdur olmaması çok düşük bir ihtimal. Nereye gitmişse, orada mağdurlar olacaktır" diye konuştu.

"Oyuncuları Koruduk"

Haugenes isimli kişi, "Dünkü tüm gazeteleri okudum ve dürüst olmak gerekirse, çok da sürpriz değildi. Genç, sarışın kızları sevdiğinin farkındaydık. Bu tür durumların yaşanmayacağından emin olmak istedik. Oyuncuları koruduk" dedi.

Belgesel Sonrası Şikayetler Arttı

BBC’de geçtiğimiz hafta yayınlanan belgeselde de; Harrods mağazasında çalışan çok sayıda kadın Fayed’i cinsel saldırıyla suçlamıştı. Daha sona başka kadınlar da BBC’ye şikayetlerde bulunup, Fayed’in cinsel saldırılarına uğradıklarını açıklamışlardı.