ABD'de öğrencileri taciz eden veya cinsel olarak istismar öğretmen hikayelerine yenisi eklendi. Wisconsin eyaletinden bulunan Joseph Craig Lisesi'nde yaşanan olayda, bu okulda öğretmen olarak göreve başlayan Alexsia Saldaris ve aynı okulda 11 yılı aşkın bir süredir öğretmen olarak görev yapan Jennifer Larson isimli iki kadın öğretmenin öğrencilerine cinsel içerikli mesajlar gönderdikleri ve öğrencilere grup seks teklif ettikleri iddia edildi.

Alexsia Saldaris

Öğretmeni 9.sınıf öğrencisine snapchat'ten müstehcen fotoğraflar gönderdi 

Okulda 9.sınıfta okuyan bir öğrencinin Snapchat hesabına müstehcen fotoğraflar gönderdikleri ve çocuğu bir seks partisine davet ettiği tespit edilen öğretmenler suçlamaların hedefi oldu. Her iki öğretmen de 7-9 Nisan tarihleri arasında bir erkek öğrenciyle birlikte okul gezisine çıkmış ve soruşturma sonucunda öğrenciye gönderdikleri cinsel içerikli Snapchat mesajları tespit edilmişti. Bölgenin yürüttüğü soruşturma raporunun özetinde, Saldaris'in öğrenciye iç çamaşırlı beş fotoğrafını gönderdiğini ve gezi sırasında öğrenciyi öptüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Öğretmenlerden Larson soruşturma sırasında öğrenciyle 'kucaklaşma, flört ve alkol iması içeren' mesajlar gönderdiğini kabul etti. Her iki öğretmen de gönderdikleri mesajlarda öğrenciye sarılmak ve onunla 'eğlenmek' istediklerini söylemiş ve başka bir öğrencinin de katılıp katılamayacağını sormuşlardır. Saldaris daha sonra 9 Nisan'da öğrenciyle buluşmuş ve otoparkta 'tur atabilmesi' için gezide kullanılan bir okul minibüsünün anahtarlarını ona vermiş. Soruşturma raporu özetine göre, minibüsün arkasında ayakkabılarını değiştirirken, ikili öpüştü. O akşam öğrenciye açık saçık fotoğraflar göndermiş ve Snapchat mesajlarında bir sonraki hafta sonu buluşmak için planlar yapmışlar. Saldaris, öğrenciye iç çamaşırlı beş fotoğrafını gönderdiğini ve yolculuk sırasında öğrenciyi öptüğünü itiraf etti

O hafta sonu üçlü arasında başka bir şey yaşanmadı, ancak durum gezinin ertesi günü çözülmeye başladı. Larson, öğrencinin minibüsü kullanmasına izin verdiği için meslektaşını Craig Lisesi Müdürü Alison Bjoin'e şikayet etti. Rapor özetinde, Saldaris'in öğrenciye o sabah Snapchat'ten bir mesaj göndererek 'ilişkinin' sona ermesi gerektiğini söylediği belirtildi. Ardından 11 Nisan sabahı başka bir öğretmen, bir telefondaki fotoğraflara bakarak gülüşen bir grup öğrenciyle karşılaştı ve telefonu kontrol ettiğinde Saldaris'in fotoğraflarını gördü.

Öğretmen doğrudan Okul Müdürü Bjoin'e giderek çocukların güldükleri fotoğrafların Saldaris'in iç çamaşırlı fotoğrafları olduğundan 'yüzde 95 emin olduğunu' söyledi.

Okul yetkilileri de konuyu araştırdıktan sonra öğretmenleri sorguya aldı ve ve her ikisi de yaptıklarını itiraf etti.

İlk cinsel istismar bir okul gezisinde yaşandı  

Okulda ilk cinsel istismarın bir okul gezisinde yaşandığı öne sürülürken, suçlamaların hedefinde yer alan iki öğretmen de iddiaları kabul ederek 12 Nisan'da idari izne ayrıldı. Alexsia Saldaris 22 Nisan'da, Jennifer Larson ise 14 Mayıs'ta Wisconsin eyaletinin Janesville kentindeki Joseph Craig Lisesinden, okul bölgesi tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından istifa etti.
Janesville Polis Departmanı herhangi bir suç işlenip işlenmediğini belirlemek için soruşturma yürütüyor.