Eğitim Bakanlığı önünden Meclis’e yürümek isteyen öğretmenlerin önü polis tarafından kesildi. Polisin engellemesi ardından öğretmenler oturma eylemi kararı aldı. Ancak bu sırada polis, Eğitim İş üyesi öğretmenlerin Meclis’ten Kızılay’a düzenlemek istediği yürüyüşe izin verdi.

15 ÖĞRENMEN GÖZALTINA ALINDI

Aynı talep ile eylemde olan Eğitim Sen üyelerine izin verilmemesi üzerine öğretmenler, oturma eylemini sonlandırarak bakanlık önünden tekrar Meclis’e yürüme kararı aldı. Ancak polis bir kez daha öğretmenlerin önünü kesti. Öğretmeler bu kez de Güvenpark’a doğru yürürken önleri kesildi ve polis burada öğretmenlere gözaltı anonsunda bulunarak barikatı kaldırdı. Barikatı kaldıran polis, yürümek için kol kola giren öğretmenlere biber gazıyla saldırdı. 15 öğretmen darp edilerek gözaltına alındı. Yakın mesafeden biber gazına maruz kalan bazı öğretmenler fenalaşırken birçok öğretmen ise darp edildi.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Yaşananların ardından yürümeye devam eden öğretmenlerin önü bu kez de Güvenpark çıkışında kesildi. Burada açıklama yapan öğretmenler Meclis Parkına doğru geçiş yaptı. Yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, “Polisler inatçı ise biz daha da inatçıyız. Sonuna kadar direneceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı geri alacağız” dedi.

Öğretmenlerin Meclis Parkı’nda bekleyişi sürüyor.