Son dönemde özellikle sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken Oğuz Alper Öktem’in evliliği merak konusu oldu. Martı’nın kurucusu Öktem’in hem iş hayatındaki başarıları hem de medyatik kişiliği Öktem’i sık sık gündeme taşıyor. Peki Oğuz Alper Öktem kiminle evli? Eşi kim? Detaylar haberimizde…

Martı Ceo'su Kiminle Evli?

Sosyal medyada giderek popülerleşen girişimci Oğuz Alper Öktem şirketi ve kariyerinin yanında özel hayatıyla da merak ediliyor. Kullanıcılar Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem kiminle evli sorusunu sıklıkla araştırıyor.

Oğuz Alper Öktem, İrem Bilgiç ile evlidir. Çift 2021 yılında İstanbul Hilton Bomonti’de düzenlenen nikah töreniyle dünya evine girmiştir. Çiftin nikah şahitliğini dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mustafa Şentop ve dönemin Ticaret Bakanı Mehmet Muş yapmıştır.

Oguz Alper Oktem Kiminle Evli 2

Oğuz Alper Öktem Eşi Kimdir?

Oğuz Alper Öktem’in eşi eski AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in kızı İrem Bilgiç’tir. İrem Bilgiç lise eğitimini Robert Koleji’nde, üniversite eğitimini ise Columbia Üniversitesi’nde tamamlamıştır.  Günümüzde ise eşinin şirketi Martı Teknolojileri’nde COO olarak görev yaptığı bilinmektedir.

Oguz Alper Oktem Kiminle Evli 6

Oğuz Alper Öktem Kimin Damadı?

Oğuz Alper Öktem kiminle evli yanıtladıktan sonra eşinin ailesi hakkında bilgilere de değinelim… Oğuz Alper Öktem’in eşinin babası, dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve eski AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’tir.

Süreyya Sadi Bilgiç 2 Haziran 2023 tarihine kadar TBMM Başkanvekili olarak görev yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olduğu bilinen Süreyya Sadi Bilgiç aslen Ankaralıdır.

Martı Ceo'su Oğuz Alper Öktem Kimdir?

Oğuz Alper Öktem kiminle evli sorusunun yanı sıra başarılı girişimcinin hayatı da insanlar tarafında merak ediliyor. Kullanıcılar Martı CEO’su kimdir sorusuna yanıt arıyor.

Oğuz Alper Öktem kimdir nerelidir sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

Oğuz Alper Öktem 1991 yılında Kocaeli’nde dünyaya gelmiştir. Koç Vakfı Vehbi Koç Özel Lisesi’nde tam burslu olarak okuduktan sonra lisans eğitimi için Amerika’ya gitmiştir. Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini ise Londra Ekonomi Okulu Siyasal Ekonomi Bölümü’nde tamamladığı bilinmektedir.

Mezun olduktan sonra ilk iş deneyimini Deutsche Bank’ın Londra ofisinde nükleer enerji şirketleri üzerine çalışmalar yaparak tamamlamıştır. Oğuz Alper Öktem 2014 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Kariyerine BluTV şirketinde Chief Operating Officer olarak devam etmiştir. 2018 yılında Martı İleri Teknoloji’yi kurmuştur. Günümüzde faaliyetlerini Martı İleri Teknoloji Şirketi’nde CEO olarak sürdürmektedir.

Oguz Alper Oktem Kiminle Evli 4

Oğuz Alper Öktem Nereli?

Oğuz Alper Öktem Kocaeli’nin Hereke ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Kocaelili olduğu bilinmektedir.

Oğuz Alper Öktem Babası Kim?

Oğuz Alper Öktem'in babası Arif Serdar Öktem’dir. Kendisi Kocaeli’nin Hereke ilçesinde halı dükkanı işletmektedir.

Oğuz Alper Öktem Serveti Ne Kadar?

Oğuz Alper Öktem Martı şirketinin kurucusu olarak bilinmekle beraber sosyal medyada da oldukça popüler biridir. Özellikle Martı TAG ile başlayan Öktem-taksiciler gerilimi sosyal medyada kullanıcılar tarafından sürekli takip edilmektedir. Giderek artan popülaritesiyle birlikte Öktem’in serveti de merak konusu haline gelmiştir.

Oğuz Alper Öktem’in serveti hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Henüz bu konuda güvenilir kaynaklar üzerinde yapılan bir araştırma veya Oğuz Alper Öktem tarafından yapılan bir açıklama olmamıştır.

Oguz Alper Oktem Kiminle Evli 7

Oğuz Alper Öktem Ne Kadar Kazanıyor? Mal Varlığı Neler?

Öktem 2018 yılında kardeşi Sena Öktem ile Martı ismini verdiği elektrikli scooter ve paylaşımlı yolculuk girişimini kurmuştur. Zamanla giderek popülerleşen bu girişimin ardından insanlar Oğuz Alper Öktem ne kadar kazanıyor sorusunun cevabını da merak ediyor.

Martı adlı elektrikli scooter ilk kez 2019 yılında İstanbul’da sokaklarında faaliyet göstermeye başlamıştır. Günümüzde Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok farklı şehirde hizmet vermeye devam etmektedir. Şirket, geliştirdikleri yazılımlar ve kullandıkları elektrikli araçlar ile karbon salınımını azaltarak taşımacılık sektörüne yepyeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

Martı Hisse Değeri

Türkiye’de paylaşımlı, elektrikli ve çevreci ulaşımı yaygınlaştırmak isteyen Martı, 2022 yılında New York borsasına açılmak için başvuruda bulunmuştur. Aradan 1 yıl geçtikten sonra 13 Temmuz 2023 tarihinde ise işlem görmeye başlamıştır. Martı’nın dünyanın önde gelen şirketlerinin işlem gördüğü New York Borsası’nda işlem görecek olması Türk teknoloji şirketleri için de oldukça önemli bir adımdır.

Martı Teknolojiler haziran başı verilerine göre 1.72 USD üzerinden işlem görmektedir. Borsada işlemler gün bazlı olarak değişmekte olduğu için güncel veriler bankalardan veya borsa kuruluşlarından takip edilmelidir.

Oğuz Alper Öktem kiminle evli sorusunun etrafında tüm merak edilenleri yanıtladık!