Haber: Fatoş Erdoğan


Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi Av.Erdal Çelik,  Gazi Mahallesi’nde evinin önünde motosikletli, kar maskeli iki kişi tarafından kızının yanında silahla saldırıya uğradı. Araca üç mermi isabet etti. 

Dokuz8haber'e konuşan Av.Erdal Çelik, biz avukatız taraf değiliz öldürmeye teşebbüs edildi. Avukatlara yönelik çoğalan bu tarz saldırılara karşı önlem alınmasını talep ediyoruz dedi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi Av.Erdal Çelik yaşadığı silahlı saldırıya ilişkin şunları söyledi:

Sabahleyin bakkala alışveriş yapmaya gittim. Şüphelendiğim bir motosiklet vardı. Motosikletli iki kişiden biri kar maskeli. Bakkala hatta sordum bunlar bu saatte burada duruyorlar şüpheli bir durum var. Akabinde kızıma aşağı indi. Kızımı metro durağına bırakacağım.  Kızım telefonu unuttuğu için içeri girerken motosikletli grup üç el ateş etti ve kaçtılar. Saldırının sebebi muhtemelen mesleki faaliyetler olabilir. Kimse ile problemin yok. Faillerin bulunmasını istiyorum. Bu tarz olaylar maalesef avukatlara yönelik saldırılar son zamanlarda çoğaldı. Bir an önce bu saldırının önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Biz taraf değiliz biz avukatız.  Öldürmeye teşebbüs söz konusu üç el ateş edildi. Üç mermi girişine bakıldığı zaman bir tanesi sürücü koltuğundaki kemere isabet etti. Belime gelebilirdi. Avukatlar taraf değildir. Avukatlar sadece mesleki faaliyetlerini yürütürler.  Bunlardan dolayı vurulmaları, tehdit edilmeleri kabul edilemez. İstanbul Barosu da yanımda olduklarını beyan etti. Bir an önce faillerin bulunmasını istiyorum.

Sabah saatlerinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin Av. Erdal Çelik ÖHD üyesi avukatlarla beraber Gazi Karakolu’na suç duyurusunda bulundu.