GÜNDEM

Opet Kimin? Hangi Ülkenin? CEO'su Kimdir? Nereli?

Ülkenin en önemli petrol istasyonlarından biri olan Opet, genellikle yabancı bir şirket olarak düşünülmektedir. Bu sebeple de Opet hangi ülkenin sorusu sıklıkla merak edilir. Biz de Opet kimin diye merak edenler için bilgileri derledik...

Abone Ol

Opet ismiyle bilinen petrol istasyonları Türkiye’nin dört bir yanında 1800’den fazla istasyonu ile hizmet vermektedir. Türkiye’nin en bilinen petrol istasyonlarından olan Opet kimin sorusu gibi merak edilen konular vardır.

Opet hakkında merak edilen sorular ve bu soruların cevapları aşağıdaki gibidir:

Opet Kimin?

OPET’in kuruluşu, şu anda Yönetim Kurulu Başkanı olan Fikret Öztürk’ün 1982 yılında öğretmenlikten ayrılıp ticaret hayatına geçişi ile başlamıştır. Perakende satışlar, ticari ve endüstriyel yakıtlar, madeni yağlar, depolama ve uluslararası ticaret konularında faaliyet gösteren OPET Petrolcülük A.Ş, 1992 yılında Öztürk Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk tarafından kurulmuştur.

2002 yılı sonunda Koç Holding Enerji Grubu’nun %50’sine ortak olduğu OPET Petrolcülük A.Ş, kurulduğu yıldan bu yana alt yapı konusunda yaptığı yatırımlar ile öne çıkmaktadır. 2010 yılında depolama kapasitesi 1.076.318 metreküp olan Opet günümüzde 1.083.955 metreküpe ulaşmıştır.

OPET Petrolcülük A.Ş, 98 oktan kurşunsuz benzini Türkiye’ye ilk kez getiren ve Ultra Euro Diesel motorini Avrupa’dan önce Türk tüketicisinin kullanımına sunan firma olmuştur. Türkiye’nin en büyük 2. akaryakıt dağıtım şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş, Sunpet markası ile birlikte günümüzde 1800’den fazla istasyona sahiptir.

Opet Ceo’su Kimdir?

1992 yılında kurulan OPET Petrolcülük A.Ş’nin CEO’su, Öztürk Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’tür.

Opet Kurucusu Kimdir?

OPET Petrolcülük A.Ş, 1992 yılında Öztürk Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk tarafından kurulmuştur. 1982 yılında öğretmenlikten ayrılıp ticaret hayatına geçen Fikret Öztürk hem OPET Petrolcülük A.Ş’nin kurucusudur hem de halen CEO’su konumundadır.

Opet Sahibi Ortakları Kimler?

1992 yılında Öztürk Group tarafından kurulan OPET Petrolcülük A.Ş’nin %50’sine, 2002 yılı sonunda yapılan antlaşma ile Koç Holding ortak olmuştur. Koç Holding bu ortaklığa 125 milyon dolar ödemiştir.

Opet Sahibi Kimdir?

Türkiye’nin en büyük 2. akaryakıt dağıtım şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş 1992 yılında Öztürk Group Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk tarafından kurulmuştur. Şirket Fikret Öztürk ve karısı Nurten Öztürk’e aittir.

1949 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğan Öztürk eğitim hayatı boyunca çalışkanlığı ve başarısı ile dikkat çekmiştir. İlkokul eğitimini Nizip'te tamamladıktan sonra Yatılı Öğretmen Okulu sınavını kazanarak Haruniye Düziçi Yatılı Öğretmen Okulu'na girmiştir. Okul tarafından başarısı fark edilerek İzmir Bornova Yüksek Öğretmen Okulu'na gönderilen Fikret Öztürk sonrasında İstanbul’a geçmiştir. Fizik bölümünü 3 senede bitirerek Akşehir Öğretmen Okulu’nda Fizik Öğretmeni olarak göreve başlamıştır. Ayrıca Fikret Öztürk eşiyle de İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde tanışmıştır. Çiftin üç çocuğu vardır.

Opet Sahibi Nereli?

OPET Petrolcülük A.Ş’nin sahibi ve kurucusu Fikret Öztürk Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğmuştur. Kendisi Gazianteplidir.

Opet Sahibi Oğlu Kimdir?

OPET Petrolcülük A.Ş’nin sahibi olan Fikret Öztürk ve Nurten Öztürk’ün 2 oğlu 1 kızı vardır. Oğulları Ali Şafak Öztürk ve Ufuk Öztürk, kızları ise Filiz Öztürk’tür.

Sıkça Sorulan Sorular

1992 yılında kurulan Opet kimin sorusu dışında merak edilen diğer konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Opet Hangi Ülkeye Ait?

OPET Petrolcülük A.Ş 1992 yılında Fikret Öztürk tarafından kurulmuştur. Türk bir şirket olan OPET Petrolcülük A.Ş, Türkiye’nin en büyük 2. akaryakıt dağıtım şirketidir.

Opet İsrail Malı Mı?

OPET Petrolcülük A.Ş, %100 Türk sermaye ile kurulmuş bir Türk şirketidir.

Opet Sosyal Sorumluluk Projeleri Nelerdir?

OPET Petrolcülük A.Ş’nin sosyal sorumluluk projeleri şu şekildedir:

  • Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi
  • Doğaya Saygı Projesi
  • İşimiz Temiz Projesi
  • Temiz Tuvalet Kampanyası
  • Yeşil Yol Projesi
  • Örnek Köy Projesi
  • Tarihe Saygı Projesi
  • Trafik Dedektifleri Projesi
  • Kadın Gücü Projesi
  • Troya Tevfikiye Arkeo-Köy Projesi
  • Etno-Köy Çıplak Projesi