GÜNDEM

Optimar araştırdı: Toplum, Erdoğan-Özel görüşmesini nasıl değerlendiriyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son olarak, 18 yıl aradan sonra iade-i ziyarette bulunduğu CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin yankıları devam ediyor.

Abone Ol

Siyasette "normalleşme" adımları sürüyor. 11 Haziran Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek CHP Lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulundu.

Özel ile Erdoğan'ın görüşmesinin yankıları hem siyasette hem de sokakta devam ederken, Optimar Türkiye'nin Nabzı Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Optimar’ın normalleşme sürecini sorduğu mayıs anketini aktardı. Ankette katılımcılara, “Erdoğan’ın Özel ile yaptığı görüşmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 70.9’u olumlu, yüzde 29.1’i olumsuz baktığını söyledi.

Erdoğan'dan Özel'e iade-i ziyaret: İlk görüşmeden bu yana neler yaşandı, neler değişti? Erdoğan'dan Özel'e iade-i ziyaret: İlk görüşmeden bu yana neler yaşandı, neler değişti?

AKP’lilerin yüzde 78.6’sı, MHP’lilerin yüzde 77.5’i, İyi Partililerin yüzde 76.4’ü, CHP’lilerin yüzde 63.9’u ve DEM’lilerin yüzde 49.1’i olumlu bakıyor.

Bu görüşmenin hangi tarafı daha avantajlı hale getirdiği sorusu yöneltildi. Yüzde 54.7’si Erdoğan’ı, yüzde 45.3’ü Özel’i avantajlı hale getirdiğini söyledi.

CHP lideri Özel'den Erdoğan'la görüşmesine ilişkin tek kelimelik yorum: "Olumluydu" CHP lideri Özel'den Erdoğan'la görüşmesine ilişkin tek kelimelik yorum: "Olumluydu"

Ayrıca Özel’in liderlik performansının ne kadar başarılı olduğu soruldu. Yüzde 43.6’sı başarılı, yüzde 33.9’u orta, yüzde 22.5’i başarısız bulduğunu ifade etti.