Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel'de Macaristan merkezli Kossuth radyosuna verdiği röportajda Avrupa Birliği'nin Ukrayna stratejisi hakkında düşüncelerini paylaştı.

ORBAN: AB'NİN UKRAYNA STRATEJİSİNİN İŞE YARAMAYACAĞINI HERKES BİLİYOR

Orban, AB liderleri arasında özellikle Ukrayna'ya finansal destek konusunda büyük anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi ve Macar vergi mükelleflerinin Ukrayna'ya yardım gönderme gerekliliği hakkında şüphelerinin olduğunu dile getirdi. Orban'a göre, en büyük sorun, Brüksel'in Ukrayna'ya Rusya'ya karşı mücadelesine finansal ve askeri destek sağlama stratejisinin başarısızlıkla sonuçlanmış olması. Orban, "Bu stratejinin artık işe yaramayacağı herkes tarafından biliniyor, ancak bu konuda açıkça konuşmak cesaret gerektiriyor. Ukraynalılar bu şekilde savaşı kazanamayacaklar" dedi.

LUKAŞENKO: AMERİKALILAR DÜNYADAKİ DURUMDA DEĞİŞİKLİK HİSSETTİ

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko da düzenlediği seyahat sırasında gazetecilere açıklamada bulundu. Gazeteci Erkin Öncan’ın aktardığına göre Lukaşenko, Batı’yı eleştirerek ‘çok kutupluluk’ vurgusu yaptı.

Lukaşenko şu ifadeleri kullandı:

Sanırım Amerikalılar dünyadaki durumda bir değişiklik hissettiler. Çok kutupluluk falan... Ve her zamanki gibi ülkeler içinde kaos çıkararak buna direnmeye çalışıyorlar ve uluslararası alandaki bulanık sularda savaş çıkarmaya çalışıyorlar. Onların politikası bu. Ukrayna, tüm Avrupa kargaşa içinde ve biliyorsunuz, onlar doğuda da varlar, Tayvan vs., oralarda hâlâ karmaşa organize ediyorlar. Bütün dünyanın kaynamasına, bu pisliğin her yere yayılmasına ihtiyaçları var.