Haber: Ümit İşbakan

Ordu Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Platform Dönem Sözcüsü Yasin Uzun, “10 Ekim 2015 yılında Ankara Gar önünde “Barış ve Demokrasi” taleplerimizi haykırmak için bir araya geldik. İŞİD militanı iki canlı bomba ile 103 arkadaşımız katledildi. Aradan 9 yıl geçti. Acımız, öfkemiz dinmedi.” dedi.

 SORUMLULAR DA YARGILANMALI

 Yargı sürecinin katledilenlerin yakınlarını ve emek-demokrasi güçlerini tatmin etmediğini belirten Dönem Sözcüsü Uzun, “Soruşturmalarda, yargılama süreçlerinde her şey gözler önündeyken “bilinmezlik” egemen oldu. Suçlu sanki emek ve demokrasi mücadelesi veren işçiler, emekçilerdi. 9 yıl önce yaşanan katliamın yarası iyileşmedi, acısı dinmedi. Öfkemiz büyük.

 Bizler de oradaydık, her şeye yakından tanık olduk. Ankara’nın ortasında önlemler alınmamış; bomba sonrası ise yaralılara yardım da geciktirildi. Öfkemiz büyük.

 Bundan sonra katliamların hesabını sormak için ülkenin demokratikleşmesi mücadelemizi büyüteceğiz. İktidar, barış ve demokrasi karşıtı tutumunu her gün çeşitli uygulamalarıyla göstermektedir. Hesabı ancak bizler sorabileceğimizi biliyoruz.” dedi.

 UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

 Katliam nedeniyle acıların da öfkelerinin de büyük olduğunu vurgulayan Uuzn, “Katliamın iktidarın Suriye politikalarının bir sonucu olduğunu biliyoruz. Dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun, 10 Ekim Katliamının ardından yaptığı, “Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapmadıkça tutuklayamıyoruz.” açıklamasını da unutmadık. Yani İŞİD militanları kendilerine dokunulmayacağını bilerek rahat hareket ettiler. Siyasetçilerin, kamu görevlilerinin yargılanmaları sağlanmadan 10 Ekim davası da bitmeyecektir.

 Buradan bir kez daha vurguluyoruz ki, katliamı unutmadık, unutmayacağız; hesabı sorulana kadar emek ve demokrasi güçleri olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.