CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Çiftçinin en büyük sorunlarından biri, traktörünün ve tarım makinalarının enkaz altında kalması. Çiftçi, yarın ot ilacı atacak, buğdayına gübre atacak ve tarlarını sulayacak ama traktörü yok. Acilen makina parkı oluşturulmalı ya da kırsal destekleme programlarının tümü bu bölgelere, 10 ile yönlendirilmeli” dedi.

Orhan Sarıbal, bugün depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Narlı beldesinde köylüleri ziyaret eden Sarıbal, çiftçilerin en büyük sorunun tarım aletlerinin enkaz altında kalması olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Narlı, tamamen geçimini hayvancılıktan sağlayan bir mahalle. Çiftçinin en büyük sorunlarından biri, traktörünün ve tarım makinalarının enkaz altında kalması. Çiftçi, yarın ot ilacı atacak, buğdayına gübre atacak ve tarlarını sulayacak ama traktörü yok. Acilen makina parkı oluşturulmalı ya da kırsal destekleme programlarının tümü bu bölgelere, 10 ile yönlendirilmeli. 10 ilde ciddi bir traktör, tarımsal makine sorunu olacak. Bunların aşılması için derhal tedbir alınması lazım. Kırsal kalkınma programı, tarım kredileri, makina parkı oluşturmalı. Olmuyorsa sıfır faizli, uzun sürekli ve çiftçinin ödeyebileceği bir modelle derhal çiftçi traktöre kavuşturulmalı.”