HDP Eski Milletvekili ve Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bitlis halkına yönelik çağrının yer aldığı bir video yayınladı.

Baydemir paylaşımında DEM Parti Bitlis Belediye Başkan Adayı Nezir Karabaş ile Tatvan Adayı Belkıs Epözdemir’ı etiketledi ve çağrısını Kürtçe yaptı.

“Tüm yüreğim ve kalbimle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün Bitlis’e dair özel bir çağrım olacak. Bitlis kültür ve sanatımızın köklerini barındırır. Bitlis varlığımızın tarihidir. Çağrım Ahlat’a, Güroymak’a, Hizan’a, Adilcevaz’a, Mutki’ye ve Tatvan’a” diyen Baydemir, devamında “Hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz ki Tatvan, Van Gölü'nün tacıdır. Tatvan Van Gölü’nün gerdanıdır. Tatvan, Serhat’ın kapısıdır. Tüm halkımızdan umut ediyorum ki Bitlis’e, Tatvan'a, Mutki’ye, Adilcevaz'a, Ahlat’a sahip çıkacağız; köklerimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Baydemir çağrısında şunları kaydetti:

“Bu seçim maratonunda verdiğiniz o emeğin boşa gitmeyeceğine inanıyorum. Sandıklara gidelim ve bir kez daha oyumuzu kendimizden olana verelim. Oyumuzu adaylarımıza; kendi çocuklarımıza verelim, bir kez daha temsiliyetin ve hizmetin mührü, bayrağı çocuklarınızın eline geçsin.

Kardeşlerim! Bitlis’teki, özellikle Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Hizan, Mutki ve Güroymak; Bitlis’in tüm ilçelerindeki değerli adaylarımız Allah’a ve sizlere emanettir. Sandıklara sahip çıkalım. Tüm gücümüzle seferber olalım ve aydınlık günlerin kapısını açalım.

Sandıklara gittiğinizde sizden ricam, tutsak edilen İhsan Uğur aklınızda olsun.

Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve zindanlardaki evlatlarınız belleğinizde olsun. Hepinizi can-ı gönülden selamlıyorum. Emeğinizi, direnişinizi ve zaferinizi şimdiden kutluyorum.”