Oylum Talu, televizyon dünyasında yakından tanınan isimlerden biridir. Hem özel hayatı hem de kariyer hayatı ile ön planda olan Oylum Talu, zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. 

Oylum Talu, büyük kanallarda önemli programların sunuculuğunu yaparak tanınmaya başlamış ve günümüzde hala mesleğine devam etmektedir. Göz önünde olması sebebiyle de Oylum Talu, hakkında pek çok nokta araştırılıyor.

Buna göre merak edenler için Oylum Talu kimdir ayrıntıları ile paylaştık. İşte, ünlü sunucu hakkındaki ayrıntılar…

Oylum Talu Kimdir?

Sunduğu programlar aracılığı ile tanınan Oylum Talu adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç yaşlarından itibaren televizyon ekranlarında seyirci ile buluşan Oylum Talu kimdir, kariyer hayatı nasıl başlamıştır gibi sorulara yazımızda yer verdik…

Oylum Talu, 9 Ağustos 1976 tarihinde İzmir’de doğan bir Türk televizyoncu ve sunucudur. Babası kimya mühendisi ve İzmir Rafinerisi’nin işletme müdürü, annesi ise coğrafya öğretmenidir. Ailesi medya ve akademi dünyasında etkili kişiler olan Oylum Talu’nun amcası Philip MorrisSA’nın genel müdürü Turhan Talu, teyzesi Türkiye’nin ilk kadın gazetecilerinden Aysel Okan, diğer teyzesi ise bir arkeologdur. 

Oylum Talu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümünde eğitim almıştır.  Daha sonra televizyon kariyerinde önemli adımlar atan Oylum Talu, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Hülya Avşar’ın yerine geçici jüri üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Kahraman Tazeoğlu, Talu adına “Kayıp Yüzyılın Prensesi: Oylum Talu” isimli bir kitap yazmıştır. 

Oylum Talu, televizyon dünyasında birçok program sunmuştur. TV8’de Erken Baskı ve Bloomberg HT’de Faruk Bayhan ile birlikte İkonoskop programlarında yer almıştır. Bunun dışında Talu, 2010 Yılı Televizyon Yıldızları ödül töreninde sunuculuk yapmıştır ve Habertürk kanalında Bir Yaz Gecesi Rüyası programını sunmuştur. Ayrıca, uzun bir aranın ardından, 2016 yılının Ekim ayında Habertürk TV ekranlarında Burası Haftasonu programına geri dönmüştür.

Oylum Talu, akademik kariyerine devam etme kararı alarak Kadir Has Üniversitesi’nde eğitim almaya başlamıştır, aynı zamanda TV8’de “Oylum Talu ile Anlatacaklarım Var” programını sunmuştur.

Oylum Talu’nun sunuculuğunu yaptığı programlar aşağıdaki gibidir:

  • Yetenek Sizsiniz Türkiye (TV8)
  • Erken Baskı (TV8)
  • İkonoskop (Bloomberg HT)
  • 2010 Televizyon Yıldızları Ödül Töreni
  • Bir Yaz Gecesi Rüyası (HaberTürk TV)
  • Oylum Talu ile Anlatacaklarım Var (TV8)
  • Burası Haftasonu (HaberTürk TV)
  • Oylum Talu ile Haftasonu (Ekol TV)

Oylum Talu Kimdir 4

Oylum Talu Hangi Kanalda?

Oylum Talu günümüzde 2024 yılında yayın hayatına başlamış olan Ekol TV’de sunuculuk yapmaya başlamıştır. Ünlü sunucu burada “Oylum Talu ile Haftasonu” isimli programı sunmaktadır.

Oylum Talu kimdir sorusuna yanıt verdikten sonra ünlü sunucu hakkında diğer merak edilenlere göz atalım…

Oylum Talu Kimdir 6

Oylum Talu Evli mi?

Özel hayatına dair merak edilen bir isim olan Oylum Talu boşandı mı gibi sorular sık sık soruluyor. Kariyer hayatında önemli işlere imza atana Oylum Talu, iki kez evlilik yapmıştır ve bu konuda oldukça fazla soru mevcuttur.

Özel hayatında da dikkat çeken isimlerden biri olan Oylum Talu, 2005 ve 2007 yılları arasında iş insanı Mert Çelet ile evli kalmıştır ve bu evliliği için sonrasında “En büyük hatam” şeklinde ifadelerde bulunmuştur. Oylum Talu, iş insanı olan Mert Çelet ile evliliğini sonlandırdıktan sonra kariyerine yoğunlaşmıştır.

Oylum Talu daha sonra ise 2009 ve 2011 yılları arasında reklamcı Hakan Yangın ile bir ilişki yaşamıştır ve bu süre zarfında Amerika Birleşik Devletleri’nde birlikte yaşamışlardır. Ancak çift evlenmeden yollarını ayırmıştır. 

Talu son olarak, 2013 yılında Methi Bengisu ile dünyaevine girmiştir. Oylum Talu eşi Methi Bengisu ile olan evliliğinden 2016 yılında biri kız, biri erkek ikiz çocukları, Defne ve Efe dünyaya gelmiştir. 2020 yılında ise Oylum Talu ve Methi Bengisu ayrılma kararı alarak boşanmıştır. 

Oylum Talu Kimdir 9

Oylum Talu Kaç Yaşında Anne Oldu?

Oylum Talu 40 yaşındayken 2016 yılında ikiz çocukları Efe ve Defne’yi kucağına almıştır.

Oylum Talu Kimdir 8

Sıkça Sorulan Sorular

Oylum Talu kimdir ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Oylum Talu Kaç Yaşında?

9 Ağustos 1976 tarihinde dünyaya geldiği bilinen Oylum Talu şu anda 48 yaşındadır.

Oylum Talu Kimin Kızı?

Oylum Talu’nun babası kimya mühendisidir ve aynı zamdan İzmir Rafinerisi’nin işletme müdürüdür.

Oylum Talu Nereli?

Ünlü sunucu ve televizyoncu Oylum Talu İzmir’de doğup büyümüştür.

Oylum Talu Boyu Kaç Cm?

TV8, HaberTürk TV ve Bloomberg HT gibi kanallarda sunuculuk yapmış olan Oylum Talu boyu 1.70 cmdir.