CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul Sultangazi'de miting için buluştu. 

Konuşmalardan öne çıkanlar şu şekilde:

İBB Başkanı İmamoğlu, mitingde şunları söyledi: 

"2019'da partizanlığı bu şehirden söküp atacağım demiştim, söktük attık. Onlar oy vermeyi hizmet verme ile eşit tutuyor. Bu seçimde ayrımcılık yapana mı birleştirene mi oy vereceksiniz? İsrafı bitiren ve hizmeti getiren biz olduk. 

Bizim her vaadimiz, insanımız için hazırlanmış vaatlerdir. 

Bakın bunlar yine milleti aldatacaklarını zannediyorlar. 5 yılda 650 bin konut yapacaklarmış. Yapamayacağını devletin resmi rakamlar söylüyor. TOKİ 2002'den 2023'e yani 21 yılda 98 bin konut yaptı. Bunların sadece 60 binini teslim etti. Neymiş 650 bin konut yapacaklarmış. 

Benim rakibim var. Onun da arkasında bir kişi var. İstanbul vekalet yönetimini taşıyamaz."

İmamoğlu sözlerini "Her şey çok güzel olacak" sloganı ile bitirdi. Ardından sahneye CHP lideri Özgür Özel çıktı.

"İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz"

Özgür Özel sözlerine "Ben beş yıl önce Sultangazi’deydim. O gün ile bugün arasında dağlar kadar fark var" diyerek başladı. Özel şunları kaydetti:

"Murat Kurum'un önceki görevinde attığı imza ortada. Biz İliç'de çevre katliamı var dedik, dinlemediler. Atma dedik, attı imzayı. Daha sonra 4-5 katına çıktı orası. Bir yandan şirket paraları istiflerken, toprak bir yere istiflendi. O dağ 9 canımızı götürdü. Murat Kurum diyor ki ÇED raporunun bununla ilgisi var mı? Olmaz olur mu? İliç'teki felaketten sorumlu olan Kurum'un İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz." 

"100 üzerinden 87 vermiş, tebrik ediyoruz"

"Ben bir konuda hakkını teslim edeyim. Murat Bey çok zor bir işi başardı. İstanbul gibi bir belediyenin böyle bir metropolün, büyükşehir belediyesinin performansını belirlemek kolay iş değil. Biz araştırmaları, çalışmaları yaptırdık, bütçe tasarruflu kullanıldı, iki kat iş yapıldı falan, uzun uzun sayfalarca rapor var. Ama Murat Bey muhteşem bir tespit yapmış. Demiş ki, ‘5 yıllık Ekrem İmamoğlu’na karne vermiş, 100 üzerinden 87 not vermiş. Tebrik ediyoruz Murat Beyi. Ben Ekrem başkana 100 üzerinden 90 mı 95 mi vereyim diyordum ama rakibi 87 verdiyse bu en değerlisi. Tebrik ediyoruz başkanı. Rakibinden 87 aldı, inşallah 31 Mart'ta 100 üzerinden 100'ü İstanbullulardan alacak.”