EKOLOJİ-ÇEVRE

Özgür Özel 112 gündür direnen Dikmece köyünde

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay ziyaretinde Dikmece köyünü de es geçmedi. Özel, 112 gündür zeytinlik arazilerin kamulaştırılması kararına karşı direnen köylülere, sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Abone Ol

Hatay’ın Antakya ilçesinin Dikmece köyünde tarım ve zeytinlik arazilerine kamulaştırma kararı alınmasının ardından köylülerin direnişi 112 gündür sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay ziyaretinde Dikmece köyünü de ziyaret etti.

Özel'i karşılayan Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Hatay Sözcüsü Hasan Özgün, "Biz Alevi olarak bu ülkenin eşit yurttaşı olmak istiyoruz, burada kalmak istiyoruz. Size de dayanışma ve desteğinizden ötürü çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel de burada yaptığı konuşmada, "500 yıllık zeytin ağacını kestin mi, sonra mahkeme başka bir karar verince nasıl geri getireceksin? Bunu tüm Türkiye kamuoyuna Dikmece’den ifade edelim, AYM kararını Yargıtayın saymaması ve Cumhurbaşkanı’nın ona destek vermesi gibi hukuk devleti ayaklar altına alınıyor. Takipçisi olacağız" dedi.