CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti’yi ziyaret etti. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile bir araya gelen Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Gül Çiftçi eşlik etti.

Eş Genel Başkanlara, Eş Genel Başkan Yardımcıları Özlem Gündüz ve Mehmet Tiryaki eşlik ederken Özel’i DEM Parti Genel Merkezi önünde Tiryaki ve Gündüz karşıladı.

DEM Parti ve CHP görüşmesinin ardından  Özgür Özel ve Dem Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Diyalog ve müzakere vurgusu

Eş Başkanlardan Tuncer Bakırhan, Muhalefet partileri arasında diyalog ve müzakere sürecinin devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Bu diyalog demokrasiye katkı sağlayacak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaptığı açıklamada, "DEM Parti'yi genel merkezinde ziyaret ettik. Daha önce mecliste görev yaptığım her aşamada siyasi partiler arasında diyalog demokrasinin temel taşlarından birisidir. Heyetimizle birlikte Kurultay sonrası tebrik ziyaretini gerçekleştirdim. Bir araya gelmişken Türkiye'yi, dünyayı değerlendirdik. 
Çok verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim. Bundan sonrada diyaloğumuz karşılıklı görüşmelerimiz devam edecek. Bu diyaloğun Türkiye demokrasisinde katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Diyalog kanalları geliştirilmeli"

Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ise açıklamasında "Demokrasiye model olması gereken bir şeyidel diyalog yolunun açık olması özlediğimiz bir şeyidir. Partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip değil. Bunu geliştirmeliyiz" diye konuştu.