CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel, erken seçimle ilgili olarak, "Ben ana muhalefet lideri olarak seçimde verdiğim söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok. Ancak millet erken seçim talep ederse, ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim çünkü bir an önce iktidar olmak istiyoruz; ama millet istemeden ben istemeyeceğim," dedi.

Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile planlanan görüşmesinden ve anayasa çalışmalarından bahsetti. CHP lideri, "Eğer anayasayı değiştirecekseniz, önce uyduğunuzu görmemiz lazım. Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak kabul edilemez," şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarına değinen Özel, Türkiye'de önemli bir seçmen grubunun Anayasa ihlallerinden ve adaletin tecelli etmemesinden rahatsız olduğunu belirtti. "Durumun hassasiyetine ve Türkiye'deki geniş toplumsal mutabakata bakmak gerekir," diyerek anayasa konusunun hassasiyetine vurgu yaptı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşme öncesi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile de bir araya geldiğini ifade etti. Bu görüşmenin yanı sıra CHP'nin önceki genel başkanlarıyla da kısa süreli görüşmeler yapacağını söyledi. Özel, "Bu her iki tarafın da önem atfettiği bir çalışma ziyareti," diyerek önümüzdeki hafta planlanan randevunun detaylarına değindi.