Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV'de yayınlanan programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Tüzük kurultayı öncesi açıklamalar yapan Özel, CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kurultaya katılacağını belirtirken, parti içindeki ön seçim sistemiyle ilgili de şunları söyledi:

"Bugünkü CHP grubunda veteriner yok, emekli vali yok. Belli mesleklerden olmazsa olmaz. Hayvancılık konuşuyoruz veterinerimiz yok. Ön seçimleri buna göre de ayarlamamız lazım. Her şey var sendikacı yok. Herkes kim öne geçiyor diye bakıyor. Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyoruz."

Erken Seçim Açıklaması

Erken seçim  hakkında konuşan Özel şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim istemeyeceğini söyledim. Ancak vatandaşların ekonomik sorunlarını çözmezseniz, geçim olmazsa seçim olur. Bugün karar alalım, ben seçimi isterim. Ben dünden hazırım ama seçim için ya 360 milletvekili ya da Cumhurbaşkanı 'Evet' diyecek. Erken seçim istiyoruz ama bunun için teknik şartlar yok. Emekliler, asgari ücretliler tepkilerini erken seçim üzerinden dile getirirse o zaman kimse kaçamaz."

"Cumhurbaşkanı Adayı Değilim"

Özel'e yöneltilen, "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna "Hayır" cevabı gelirken, CHP Genel Başkanı şu ifadeleri aktardı:

"Ben Atatürk'ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu hiç azımsanacak bir irade değil. Ben Erdoğan'ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP'li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına bütün taraftarı vererek karar vereceğim."

Özel, cumhurbaşkanı aday tartışmasından ziyade önceliğin ülkeyi yönetecek kadroları inşa etmek olduğunu da açıkladı.

"Kemal Kılıçdaroğlu ile Sorunumuz Yok"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif siyasette oluşunun kendisi için sorun olmadığını belirten Özel, "CHP genel başkanlığına kimse tesadüfen gelmez. Biriyle 2 saat konuşsan iki kitap okumuş gibi olursun. CHP genel başkanlarıyla hangi konuda konuşsam içim rahat eder. Aramızda hiçbir sorun yok" dedi ve Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini de doğal karşıladığını ifade etti.