Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ATO Congresium'da düzenlenen "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"nda konuşuyor.

Özel açıklamasında erken seçim çağrısını yineledi.

CHP Tüzük Kurultayı’nın ikinci gününde açılış konuşması yapan Özgür Özel, toplumda erken seçim talebi 31 Mart seçimi sonrasında yüzde 25’lerdeyken geçen hafta yapılan araştırmalarda yüzde 50’nin üzerine çıktığını vurgulayarak seçim çağrısı yaptı.

"4 Yıl Bekleyecek Sabrımız Kalmadı"

Özel, "AKP kendisine oy verenleri pişman etti, verdiği hiçbir sözü tutmadı. Artık iktidar bizim hakkımız. İktidarı 4 yıl bekleyecek sabrımız kalmadı. Biz erken seçim yapmaya, bu milletin karşısına çıkmaya ve 22 yıldır iktidarda olan bu yönetime son vermeye hazırız. Eğer cesaretiniz varsa gelecek sene kasım ayında erken seçim yapmaya varsanız CHP buradadır. Adaylığına güveni olan karşımıza çıkar" ifadelerinin kullandı.

"Karşımıza Çıkmaya Varsanız CHP Burada"

Ayrıca, "Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır. İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis'te kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada" diye konuştu.

"Erken Seçim İsteği Doğal"

CHP'nin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerine daha yakın olduklarını belirten Özel, "Parti 31 Mart'ta birinci parti oldu. Herkes iktidar değişsin istiyor. 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklinin, bir asgari ücretlinin, çiftçilerin, esnafların, atanmayan öğretmenlerin, işsizlerinin ve umutsuz gençlerinin erken seçim istemeleri kadar doğal bir şey yok" dedi.

"Bize Oy Verenler Pişman Olmadı"

Özgür Özel ayrıca şunları söyledi:

"Tüm seçmenlere şunu dedik, bizim adaylarımız yerel seçim adayı, bizim adaylarımız belediye başkan adayları. Görev vereceksiniz hizmetleri devam ettirecekler, özlediğiniz hizmetler sizin kentinize de gelecek. Vereceğiniz oy bir genel seçim oyudur. Oyunuz sarı karttır, biz bunu istismar etmeyeceğiz, dedik.

Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki erken seçim çağrısı yapalım. Güvenenleri pişman etme tehlikesi vardı. Geçim olmazsa seçim olur dedik. O günden bugüne AK Parti oy verenleri pişman etti. Bize oy verenlerin de bir pişmanlığı olmadığı görülüyor."

"Erken Seçim Beklentisi Yüzde 50'yi Geçti"

Son 5 ayda 9 tematik miting yaptık, 10 miting yaptıklarını kaydeden Özel, "Her mitingimiz daha kalabalık, coşkulu, katılan kitle daha tepkili durumda. Bu durumda bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşuna değildir. Erken seçim konusunda toplumda beklenti iki anket sonuçlarında yüzde 50'lileri geçmişti. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir, CHP'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır" ifadelerini kullandı.