CHP Genel Başkanı Özgür Özel  Küçükçekmece’de Yağmur Suyu Tünelleri’nin Kazı Başkama Töreni’nde konuştu.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'da katıldı. İmamoğlu'nun ardından konuşan Özgür Özel özetle şunları dile getirdi:

"Birileri vatandaşın tercihleri üzerinden hakaret ediyor. Biz bu kavgaların dışında duruyoruz. Buradan İktidar partisinin ve ittifak ortaklarının  liderlerinin de ramazanlarını kutluyorum. Artık, Türkiye'ye yakışmayan, hiçbirimize yakışmayan bu dili terk etmeye davet ediyorum onları. Korkuyu, öfkeyi örgütlemek keskin bir bıçaktır. Döner dolaşır kendine vurur. Kimseye faydası olmayan bir dildir. Biz özenli dilimizi sürdüreceğiz.

Geçmişte Erdoğan’ı çok desteklemiş ondan çok ummuş onunla birlikte çok yol yürümüş ama derin hayal kırıklığı yaşayanlar var. Diyorlar ki ‘İsrail ile ticaret ihanettir’ Siz bir yandan Filistin’de yaşananlara gözyaşı dökeceksiniz bir yandan yakınlarınızın yakın çevrenizin destekçilerinizi gemileri İsrail ile Türkiye limanları arasında mekik dokuyacaklar diyorlar. Afrika ülkeleri limanları kapamışken, Filistin’i dilinden düşürmeyenlerin İsrail ile yapılan ticareti misliyle artırması. Dün çimento gübre taşıyan gemiler ayrıldı, gübrenin patlayıcı yapılan bir madde olduğun unutulmaması lazım. Eğer İsrail’e bir şey söyleyeceksen, yandaşlarının ticaretini keserek söyleyeceksin. Bu ramazan mübarek günde, Filistin’deki zulmünü bitmesini istiyorsan önce ticareti bitireceksin"