AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kara Harp Okulu'nda resmi tören bittikten sonra bir grup teğmenin, kılıçlarla yemin etmesine tepki göstermişti. Erdoğan'ın "ihraç" söylemine CHP lideri Özgür Özel'den karşılık geldi.

Özel, X'ten yaptığı açıklamada, "Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın 8 gün sonraki tepkisini "manidar" bulan Özel şu açıklamayı yayınladı:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!"

Erdoğan Ne Demişti?

Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşarak, teğmenlere yönelik, "O kılıçları kime çekiyorsunuz?" demişti.

Ayrıca ihraç edileceklerini, "Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir" sözleriyle ima etmişti.