CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili gelen eleştirilere yanıt verdi.

Özel, açıklamasında "3 belediye CHP'de, geri kalan belediyeler AK Parti'de. İmarla ilgili meselelerde AK Parti sorumluluğunu örtmek için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza birtakım eleştiriler yöneltildi. Yerel belediyelerin sorumluluğu var. En büyük yıkım yaşanan yerlerde Adalet Kalkınma Partisi'nin yerel belediyeleri var"  ifadelerini kullandı. 

Özel, Manisa programı kapsamında Turgutlu Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Özel Törenin ardından Turgutlu Belediyesi’ne ve partisinin ilçe başkanlığına ziyarette bulundu.

Gazetecilerin, Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorusu üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız 10 yıldır görev yapan, Hatay'ın teveccühünü kazanmış, diğer partilerden de destek alan bir büyüğümüz. 6 Şubat'ta büyük bir felaket yaşandı. Felaketten bir gün sonra Malatya'daydım. Bütün deprem bölgesini dolaştım. Depremin üçüncü gününde Hatay'daydım. 40 gün boyunca en çok gittiğim yerlerden biri Hatay'dı. Devlet günlerce yoktu. Ardından belediyelerin hizmetleri ile ilgili aksamalar tartışıldı. 3 belediye CHP'de, geri kalan belediyeler AK Parti'de. İmarla ilgili meselelerde AK Parti sorumluluğunu örtmek için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza birtakım eleştiriler yöneltildi. Yerel belediyelerin sorumluluğu var. En büyük yıkım yaşanan yerlerde Adalet Kalkınma Partisi'nin yerel belediyeleri var" 

"Anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi"

"Depremden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Hatay'la ilişkilendirdik" diyen Özel, şöyle devam etti:

"O günden bugüne Hatay'a halen devletin yapmadığını yapıyorlar. Ancak depremden sonra devlete olan ve yerel yönetimlere olan büyük öfke, kırgınlığın ne boyutta olacağı noktasında biz o konuda ölçme ve değerlendirme yapmadan adım atmayacağımızı söylemiştik. Biz çoğu yerde tek bir anket yaptık, Hatay'la ilgili 4 anket yaptık. Bütün anketlerin sonucunda Sayın Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi. Biz Savaş'ın ismini açıklamadıkça Hataylılar, 'Bir an önce adayımız belli olsun istiyoruz' dedi. Bununla ilgili en son il ve ilçe yönetimlerinin ıslak imzaları genel merkezimize geldi. Biz de 4 anket sonucunda adaylar arasında en iyi neticeyi alabileceğine inandığımız Lütfü Savaş'ı aday gösterdik. Benim taahhüdüm halkla inatlaşmamak. Anket de zaten CHP'lilere değil, bütün Hataylılara yapıldı. Onun ismi anketten çıktı. Kendisine eleştiriler var. Karar veriliyor, ümit ediyorum ki bu karar CHP'de en güzel karardır."