GÜNDEM

Özgür Özel’den Suavi’ye ziyaret

CHP lideri Özel, konserine saldırı girişimi yaşanan sanatçı Suavi’yi evinde ziyaret etti.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sanatçı Suavi'yi İstanbul'daki evinde ziyaret etti.

Özel, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Suavi'nin konserlerine yönelik saldırıları kınadı.

Suavi'yi CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile beraber ziyaret eden Özel’in paylaşımı şu şekilde:

"Değerli sanatçımız Suavi’yi İstanbul’daki evinde ziyaret ettim. Suavi’nin konserlerine yönelik saldırıları kınıyor, sözde tepkiler nedeniyle daha önce planlanan konserlerinin iptal edilmesini de asla doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak da sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Sanatçıların, siyasi görüşleriyle, etnik kimlikleriyle, mezhepleriyle değil, sanatlarıyla, performanslarıyla ve yetenekleriyle ilgileniyoruz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Beykoz ilçesinde "19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü"ne özel olarak düzenlenen kutlamada, sanatçı Suavi de sahne almıştı.

Beykoz Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen etkinlik sırasında, Suavi’nin konseri esnasında bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanlığı, sanatçı Suavi'yi hedef gösteren şu açıklamayı yapmıştı:

-Milli ve manevîyönü yüksek, vatansever karakteriyle Beykozlu kimliğinden gurur duyan hemşehrilerimizle birlikte bu görüşleri gönülden paylaşarak sormaktayız: Neden Suavi?

-Selahattin Demirtaş’a selam yollayarak etkinliklerini politik bir propaganda üssüne dönüştüren Suavi’nin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkanlarla birlikte hareket ettiği delilleriyle sabittir.

-Bu kişinin Beykoz’un en önemli ve onurlu gününde sahne alması, millî duyguları yok saymak anlamına gelir ve bu tutum kesinlikle hoş görülemez.