T24'ün haberine göre; şu ana kadar adaylıklarını duyuran isimler olan Burhanettin Bulut, Gamze Taşçıer, Ulaş Karasu, Ensar Aytekin, Murat Bakan, Gökan Zeybek, Deniz Yücel ve Suat Özçağdaş’a, Özgür Özel’in anahtar listesinde yer verildiği ifade edildi.

Bu isimlerin yanında eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, avukat Gül Çiftçi, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun Okakın ve Erbil Aydınlık’ın da yer aldığı öğrenildi.

Bu arada Özel’in bu sabah il başkanları ile düzenlediği toplantının ardından anahtar listede dengeli bir bölgesel dağılım gözettiği öğrenildi. Bu doğrultuda anahtar listede bazı aktif il başkanlarının da yer alacağı, il başkanlığı deneyimi olan 5-6 ismin Özel’in anahtar listesinde kendilerine yer bulacağı belirtiliyor.

Özel’in, Bilim Yönetim Kültür Platformu üzerinden kendisine ayrılan 12 ismi de belirlediği ifade edilirken, bu isimler arasında ekonomistler Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Demir, Ankara Üniversitesi’nin eski öğretim üyesi dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel, 150’den fazla ülkeye ihracat yapan Vestel’in önceki Ar-Ge Bölüm Başkanı Andaç Pamuk, FETÖ’nün kumpas davalarından "askeri casusluk" suçlamasıyla kısa bir süre tutuklu kalan ve davadan beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, sanatçı Tolga Sağ, Çevre Mühendisleri Odası’nın önceki dönem başkanlarından Baran Bozoğlu, UNESCO Türkiye Milli Komite üyesi eğitimci Dr. Armağan Erdoğan, yapay zeka alanındaki çalışmalarıyla bilinen avukat Gülşah Deniz Atalar gibi isimlerin yer alacağı belirtiliyor. Akademisyenler Murat Kubilay ve Burak Cop’un da Özel’in anahtar listesinde yer alması bekleniyor.