Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, partisinin kurucularından eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı cezaevinde ziyaret etti. Metiner,  görüşmesini sahibi olduğu Dembir Haber'de yayımladı.

'YUH SANA DİYEREK TÜKÜRMEK İSTEDİM'

Metiner, konuşmaları köşesine şöyle taşıdı:

Emre Belözoğlu'ndan Faruk Koca'ya sahip çıktı: Yaşanılanın tek bir suçlusu varmış gibi sunulmamalı Emre Belözoğlu'ndan Faruk Koca'ya sahip çıktı: Yaşanılanın tek bir suçlusu varmış gibi sunulmamalı

“Biliyorsun tanıyorsun beni abi” dedi: “Ben asla öyle o birilerinin gösterdiği gibi biri değilim. Hayatımın hiç bir evresinde şiddete yer yoktur. Bugüne kadar hiç kimseye ne bir yumruk ne bir tokat atmışlığım vardır, ne de hiç bir savcıya ifade vermişliğim var. Her şey bir anda oldu. Benim hayatımda bu şiddet olayı bir ilktir.”

Peki nasıl oldu da sahaya koşarak dalıp hakeme yumruk attığını sordum. O anda ne hissettin de öyle yapma gereği duydun? O anı hatırlıyor musun? dediğimde içtenlikle şu cevabı verdi:

“Biliyorsun ben kalp ve şeker hastasıyım. O stresli atmosferde şekerim yükselmiş. Şeker yüksekliğinin yol açtığı sonuçlar herkesin malumu. O anda ne yaptığımın farkında bile değilim. Koşmak bana yasak. Meğer ben koşarak gitmişim. Sonradan bana koşarak sahaya gittiğimi söylediklerinde şaşırdım. Ben koştuğumun bile farkında değilim. Öylesine öfkeli ve gergin bir atmosfer var.

İnan tokat veya yumruk atmak niyetiyle hakemin yanına gitmedim. Şiddet uygulamak aklımın ucundan bile geçmedi. Sadece yapıp ettiklerinden dolayı yanına varıp suratına “yuh sana!” deyip tükürmek istediğimi hatırlıyorum. O niyetle gittim. Taraftarlarımız gibi ben de yapılan haksızlık karşısında öfkeliydim. Yumruk attığımı bile hatırlamıyorum. Her şey bir anda oldu. Tasarlanmış bir saldırı değildi asla. İsteyerek yaptığım bir şey de değildi. İnan farkında bile değildim o yaptığımın. Üzgünüm.”

"ÖZÜNDE İYİ BİR İNSANDIR"

Koca'nın 'özrünü ve üzüntüsünü sürekli yinelediğini' aktaran Metiner, "Dövmek niyetiyle sahaya inmiş olsaydı bunu söylemekten kaçınmazdı biliyorum. Bunu mertçe ifade eder, sonra da özrünü açıklardı" dedi.