GÜNDEM

Parti kuracağı iddia edildi: Sedat Peker'in avukatından açıklama

Sedat Peker’in siyasi parti kuracağı iddialarına avukatı Ersan Barkın yanıt verdi. Barkın, “Müvekkilimin partisi olduğunu düşünerek bu ve benzer oluşumlara üye olanların ileride uğrayabilecekleri maddi-manevi zararlardan kendisinin sorumluluğu olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

Abone Ol

Hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in siyasi parti kuracağı iddialarını avukatı Ersan Barkın yalanladı.

Barkın, X üzerinden iddialara yönelik açıklamalarda bulunup, "Müvekkilimin partisi olduğunu düşünerek bu ve benzer oluşumlara üye olanların ileride uğrayabilecekleri maddi-manevi zararlardan kendisinin sorumluluğu olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım. Aynı husus ile ilgili, devletin resmi kurumları da, bilgilendirilmiştir" dedi.

"Resmi Kurumlar Bilgilendirildi"

“Halkın Sesi Partisi” isimli oluşumun Peker ile ilgili olmadığını söyleyen Barkın şu ifadeleri kullandı.

"Son günlerde, sosyal medyada sıkça müvekkilim Sayın Sedat Peker’in yakınları vasıtasıyla bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğu dile getirilmektedir. Şu an için, müvekkilim, hiçbir siyasi partinin kuruluşu çalışmalarında yer almamaktadır. Sıklıkla önümüze çıkan 'Halkın Sesi Partisi' isimli oluşumun da, müvekkilim Sayın Sedat Peker ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Müvekkilimin partisi olduğunu düşünerek bu ve benzer oluşumlara üye olanların ileride uğrayabilecekleri maddi-manevi zararlardan kendisinin sorumluluğu olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım. Aynı husus ile ilgili, devletin resmi kurumları da, bilgilendirilmiştir."