EKOLOJİ-ÇEVRE

Perşembe Yaylası’nda madene karşı miting düzenlenecek

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu 13 Ekim Pazar günü yapılacak “Madene Hayır-Yaylalarımıza Dokunma” mitingine çağrısını yineledi.

Abone Ol

Haber: Ümit İşbakan

Perşembe Yaylası’nı olumsuz etkileyecek olan Korgan yaylarındaki maden sondajına Mera Kurulu’nun ikinci kez toplanarak verilen olumlu kararının iptali ve sondajın durdurulması için Ordu Çevre Derneği, Korgan ve Aybastılı yurttaşlar tarafından Ordu İdare Mahkemesine açılan davada “yürütmeyi durdurma” kararı verilmesi sonrası dikkatler 13 Ekim Pazar günü Aybastı Yaylası’nda yapılacak mitinge çevrildi.

 Miting ve mahkeme kararı hakkında bilgi veren Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu Sözcüsü Özdilek Aydoğan, 13 Ekim’de mitinge katılımın fazla olacağını vurgulayarak, “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirken gerekçelerinde iddialarımızın doğruluğunu kanıtladı. Bizler yaylalarımızda maden aranmasını, işletme açılmasını istemiyoruz. Yaylalarımız bizim en değerli madenimiz. Yerin üstü altından değerlidir. Şimdi sıra mahkeme kararından önce kararını aldığımız mitingimizi yapmaya geldi. İlçelerimizden ve il dışından katılanlar olacak. Perşembe Yaylası tarihi boyunca görmediği insan selini görecek. Hazırlığımız tamam. Madene hayır haykırışımızı bir kez de miting alanından yükselteceğiz.” dedi.

 Yürütmeyi durdurma sonuç değil, başlangıç

 Miting öncesi çıkan yürütmeyi durdurma kararının sevindirici olduğunu söyleyen Aydoğan, “Karar sonuç değil, sonuca giden olumlu bir adım. Bu karara göre şirket mahkeme bitene kadar yaylalarda gözükemeyecek. Bu bizim için yeterli değil. Geriye dönüşü olmayan göndermeyi sağlayana kadar mücadelemiz devam edecek. Hukuksal mücadele yanında fiili mücadelemizde de devam edecek.” dedi.