Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

Programda, İsrail'in Filistin'e saldırıları ele alındı. Şengör, "Bugün sen onlara yaparsın, yarın başkası gelir sana yapar" diyerek, Türkiye'nin İsrail'e karşı tavrını eleştirdi.

"HAKAN FİDAN MUHTEŞEM BİRİ, GENEL KÜLTÜRÜNE HAYRANIM"

Işık'ın "Hakan Fidan'ı beğeniyor musunuz?" sorusuna Şengör, "Şahane bir adam. Ben tanıdım Hakan Fidan'ı. Fevkalade genel kültürü geniş, şahane bir adamdır" diye yanıt verdi. Şengör, "Bana 'asker olduğu için seviyorsun sen onu' deme" dedi ve "Hakan Fidan hakikaten muhteşem biri. Benim çok hoşuma gidiyor. Ben onun genel kültürüne hayranım" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL'İN YAPTIĞI ULUSLARARASI POLİTİKADA HIRSIZLIK"

Işık, Fidan'ın "Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Evine el koyuyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, birini getirip oraya koyuyorsunuz, ‘yerleşimci’ diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Şengör de bu sözlere katılarak, "Evet çünkü doğru. Din kardeşlerimize alkış tutacağız hikayesi değil bu. Uluslararası politikada bu yapılan hırsızlık. Herifin vatanını gidiyorsun işgal ediyorsun. Hamas'ı öldüreceğim diye bütün Filistin'i yok etmeye kalkıyorsun. Bu yapılamaz" dedi.