Şahan Gökbakar’ın hem yapımcılığını hem yazarlığını hem de oyunculuğunu üstlendiği Recep İvedik, 2008 yılından beri devam eden bir seri film yapımıdır. 

Şu ana kadar 7.si çekilen Recep İvedik, yayınlandığı andan itibaren çoğu sinemasever tarafından yakından takip edilerek merakla beklenmiştir. Serinin son filmi Recep İvedik 7 ise hem konusu hem de çekildi mekan ile büyük beğeni toplamıştır. 

Peki, Recep İvedik 7 nerede çekildi? İşte, tüm ayrıntıları ile araştırılan Recep İvedik 7 filmi hakkındaki detaylar…

Recep Ivedik 7 Nerede Cekildi 4

Recep İvedik 7 Nerede Çekildi?

Recep İvedik Cielo Medya desteği ile 9 Aralık 2022 tarihinde seyirciyle buluşmuştur. Filmi izleyenler Recep İvedik 7 hangi şehirde çekildi gibi sorular sormaya başladı. 

Recep İvedik 7 İzmir’de çekilmiştir. Ayrıca, İzmir’in Bergama ilçesinde çekilen Recep İvedik 7 köyü neresi olduğu da merak ediliyor. Çekimlerin büyük bir kısmı İzmir, Bergama ilçesindeki Yutan Köyüne bağlı Kozak yaylasında gerçekleştirilmiştir.

Recep İvedik nerede çekildi hangi köy sorularına yanıt verdikten sonra bir de film hakkındaki diğer sorulara değinelim…

Recep Ivedik 7 Nerede Cekildi 5

Yutan Köyü Neresi? Nasıl Gidilir?

Recep İvedik 7 filminin Yutan Köyünde çekildiği öğrenilmesi üzerine köy, son zamanlarda popüler bir destinasyonlardan biri haline geldi.

Tam konum olarak İzmir’e bağlı bir köy olan Yutan Köyü, Bergama ve Ayvalık arasında yer almaktadır. Yutan Köyü, hem yeraltı hem de diğer doğal güzellikleri ile bilinen bir köydür. 

Şehirin merkezinde uzakta sakin bir köy olan Yutan Köyü, doğal güzelliklerinin yanı sıra ayrıca tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapmaktadır. Bol yeşil çehresi sayesinde hem yerli hem de yabancı doğaseverlerin severek ziyaret ettiği Yutan Köyünde, antik çağlardan kalma birçok alan bulunmaktadır. 

Yutan Köyünde Neler Var?

Yutan Köyü, Bağyüzü Köyü ve Atatürk Heykeli,  Demircidere Etnografya Müzesi ve  Perperene Antik Kenti gibi önemli tarihi alanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Perperene Antik Kenti’nde tapınak, antik tiyatro ve sur kalıntıları bulunmaktadır. Bağyüzü Köyü ve Atatürk Heykeli olarak nitelendirilen alanda ise kaya parçalarının üzerine kazınmış bir Atatürk heykeli bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre bu alan sadece Atatürk’ün heykelini dikmek için satın alınmıştır. Son olarak, Demircidere Etnografya Müzesi ise bölge halkının eski zamanlardaki gelenek ve göreneklerini yansıtmak için kurulmuştur. 

Ayrıca Yutan Köyü çam kozalağı ile de bilinir ve çam fıstığı bölge halkı için önemli gelir kaynaklarından bir tanesidir.

Recep Ivedik 7 Nerede Cekildi 2

Yutan Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Yutan Köyü, Bergama'nın kuzeybatısında bulunuyor. Bergama’dan araba ile yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz; mesafe 20 km. Toplu taşıma tercih ederseniz, Bergama’dan Yutan Köyü’ne dolmuş veya otobüs bulabilirsiniz. Pazar günleri dışında, ESHOT otobüsleri de var. İzmir’den Bergama’ya kolayca gidip, oradan Yutan Köyü’ne geçebilirsiniz. Ayvalık’tan Yutan Köyü’ne ulaşmak ise yaklaşık 45 km sürüyor.

Recep İvedik 7 Konusu Nedir?

Filme konu olan mekan dolayısı ile Recep İvedik 7 hangi köyde çekildi soruları oldukça merak edildi. Baş karakterin köye yerleşme isteği üzerine kurulu olan Recep İvedik 7 filminin konusu da seyircilerden tam not almıştır.

Yönetmenliğini Togan Gökbakar, yapımcılığını Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar ve Çağrı Özeren’in yaptığı Recep İvedik 7 konusu yine Şahan Gökbakar ve Togan Gökbakar tarafından kaleme alınmıştır. Önceki serilerde de olduğu gibi bir macera üzerine kurulan komedi türündeki Recep İvedik 7 konusu bir köyde geçer.

Recep İvedik, şehir yaşamının karmaşıklığı ve ekonomik zorlukları yüzünden tükenmiş durumda ve bu nedenle köy yaşamına geçmeye karar verir. En yakın arkadaşı Nurullah ile birlikte, babaannesinden kalan köy evine gitmek üzere yola çıkar. Köyde huzurlu bir yaşam sürmeyi planlayan Recep İvedik, köyün ormanlarını tehdit eden bir proje olduğunu öğrenir ve bu projenin engellenmesi için harekete geçer.

Recep Ivedik 7 Nerede Cekildi 3

Recep İvedik 7 Oyuncuları Kimlerdir?

Recep İvedik 7 nerede çekildi sorusuna ilişkin filmin oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekmiştir. Geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan Recep İvedik filminde her seride hikaye değiştiği için oyuncu kadrosu da değişkenlik göstermektedir. 

Filmin değişmeyen karakteri olan Recep İvedik serinin tüm filmlerinde oyuncu ve yapımcı kimliği ile tanınan Şahan Gökbakar tarafından canlandırılmaktadır. Bunun yanında hikaye göre oyuncu kadrosu da şekillenmektedir. 

Bir köyde geçen Recep İvedik 7 filmi oyuncu kadrosu ise kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Buna göre filmin oyuncularına yer verdik.

Recep İvedik 7 oyuncu kadrosu aşağıdaki gibidir:
 

  • Şahan Gökbakar  (Recep İvedik)
  • Nurullah Çelebi (Nurullah Sağlam)
  • Öznur Serçeler (Avukat Büşra Altın)
  • İrfan Kangı  (Erdem Çökelek)
  • Eray Türk  (Öğretmen Kemal)
  • Murat Ergür  (Muhtar Asım Civan)
  • Murat Dalkılıç (Kendisi)
  • Yeşim Sarı  (Murat Dalkılıç’ın menajeri)
  • Mehmet İlhami Adsal (Enver Çökelek)
  • Gönen Fatih Yemez (Jan Klod Adnan)
  • Turgut Çalhan (Salih Abi)
  • Fatih Batı (Martı Bıyık Fatih)
  • Barış Ali Çeliker (Bilya Cemal)
  • Cennet Uğurlu (Baltalı Sultan)
  • Murat Bölücek (Biberli Hasan)
  • Şahabettin Karabulut (Zıp Zıp Orhan)

Sıkça Sorulan Sorular

Recep İvedik 7 nerede çekildi ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:

Recep İvedik 7 Nereden İzlenir?

Şahan Gökbakar imzalı Recep İvedik 7 filmi Netflix’te yayınlanmaktadır.

Kozak Yaylası Nerede?

Kozak Yaylası, İzmir’e ait Bergama ilçesinde yer almaktadır.