Redekain krem, bölgesel uygulanan anesteziler için kullanılan, aynı zamanda kaşıntıyı önleyici grubuna dahil olan bir ilaçtır. Günümüzde uygun görülmesi halinde hekimler tarafından reçete edilen ilaç, kullanıcı tarafında ne işe yaradığıyla merak ediliyor. Redekain krem için kullanılır? Bu soruyu ilaç prospektüsünden alınan bilgilerle detaylı bir şekilde yanıtlıyoruz!

Redekain Krem Ne İçin Kullanılır?

Redekain krem ne için kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için gerekli bilgileri sağladıktan sonra, ilacın kullanım alanlarına dair bilgileri paylaşalım. Redekain krem kullananlardan elde edilen bilgiler ve uzman hekimlerin görüşleri doğrultusunda bu ilacın kullanım alanlarına dair ayrıntıları aktaralım. Redekain krem ne için kullanılır? İşte yanıtı…

Redekain krem kullanım alanları şu şekildedir:

  • Deri ve mukozanın yüzeysel yanıkları,
  • Çeşitli sebeplere bağlı olan kaşıntılar,
  • Göğüs ucu, anüs ya da dudak çatlakları ve ağrıları,
  • Endotrakeal entubasyon (soluk borusuna tüp yerleştirilmesi işlemi) sırasında anestezik lubrikan (kaydırıcı),

olarak kullanılmaktadır. Redekain %5 Pomad kullanımına dair hekim önerisiyle farklı kullanım şekli de öngörülebilir. Ancak ilacın mutlaka doktor kontrolünden sonra kullanılması gerektiğinden dolayı önerilen doz ve kullanım şeklinin dışına çıkılmaması önerilmektedir.

NOT: Bu içerikte verilenler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir tavsiye ya da öneri niteliği taşımamaktadır.

Redekain krem ne için kullanılır sorusuna yanıt arayan kişiler için ilacın içeriğine dair bilgileri paylaşalım. İşte ayrıntılar…

Redekain Krem Ne Icin Kullanilir 2

Redekain Krem Ne İşe Yarar?

İçermiş olduğu lidokain etken maddesiyle bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan REDEKAIN %5 Pomad 30 GR ilacı, etkileri ve ne için kullanıldığıyla araştırılıyor. Redekain ne işe yarar sorusuna yanıt arayan kişiler için prospektüs bilgilerini sizlerle detaylı olarak paylaşıyoruz. İlaca dair detaylar…

Redekain kremin potansiyel faydaları prosopektüsüne göre aşağıdaki gibidir:

  • Redekain %5 Pomad, lokal anestezikler ve antipruritikler grubuna dahil olan bir ilaç olarak kaşıntıyı önlemede ve bölgesel uyuşturma işlemi için kullanılmaktadır.
  • Redekain krem; mukoza ve derinin yüzeysel yanıkları, göğüs ucu, anüs ve dudak çatlakları – ağrıları, çeşitli sebeplerle ortaya çıkan kaşıntılar, endotrakeal entubasyon (soluk borusu içerisinde tüp yerleşimi) sırasında anestezik kaydırıcı olarak kullanılan bir ilaçtır.
  • Redekain pomad, topikal anestezik madde olarak geçen lidokain içermektedir. Suda eriyen baz içerisinde hazırlanan bu krem lokal anestezinin başlaması için kullanılmaktadır.
  • Redekain krem kaç dakikada etki eder sorusu için prospektüste yer alan bilgiye göre 3 – 5 dakika içerisinde uyuşma gerçekleşir yanıtı verilebilir.

Redekain ne işe yarar sorusuna bu şekilde yanıt verebiliriz. Ancak krem, lokal anestezi gibi önemli işlemlerde kullanıldığından dolayı mutlaka doktor kontrolüyle birlikte kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle doktorunuzun reçete etmemesi durumunda kendi kararınız doğrultusunda ilacı kullanmayınız.

Redekain Krem İçeriği

Lokal anestezi uygulamalarında sıklıkla kullanılan ve çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılan Redekain kremin etken maddeleri de araştırılıyor. Redekain krem nedir sorusunu sizler için yanıtlarken, ilaca dair içerik bilgilerini de bu başlıkta inceleyebilirsiniz.

Redekain %5 pomad krem, her tüpte %5 oranında lidokain içeren, beyaz renge sahip homojen ve kıvamlı bir pomaddır. 30 gramlık tüpler halinde kullanıma sunulan bu krem, lokal anestezikler ve antipruritikler grubuna dahil olan bir ilaçtır.

Redekain etken maddesi lidokain haricinde probil paraben, polietilen glikol 400, polietilen glikol 4000, propilen glikol ve metil paraben içermektedir. Dolayısıyla etken maddelere alerjisi olan kişilerim bu kremi kullanmaması ya da doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.

Redekain krem ne için kullanılır sorusunu detaylı bir şekilde yanıtlarken, ilacın kullanımına dair bilgileri de aktaralım…

Redekain Krem Ne Icin Kullanilir 5

Redekain Krem Kullanımı

Redekain kremin ciddi yan etkileri olabileceğinden dolayı mutlaka önerilen doz ve şekilde kullanılması gerekir. Bu doğrultuda Redekain %5 pomad prospektüsünde çeşitli bilgiler verilmiştir.

Redekain krem kullanımına dair bilgiler:

  • Redekain kullanımında önerilen doz, günlük 17-20 gram (850-1000 mg lidokain eşdeğerinde) şeklindedir.
  • Doktor önerisiyle gerektiğinde günde birkaç defa uygulanabilen ilaç, tek seferde maksimum 5 gram (250 mg lidokain) şeklinde kullanılmalıdır.
  • Çok sık bir şekilde geniş bir alana uygulandığında aşırı duyarlılık olabileceğinden dolayı böyle bir kullanım şekli önerilmemektedir.
  • Doktorunuz tarafından başka bir öneri gelmemesi halinde, öngörülen miktarda REDEKAIN’i ilgili bölgeye iyice yedirerek sürülmesi önerilmektedir.

Redekain krem ne için kullanılır araştırmasına yanıt arayanlar için ilacın kullanım şeklini bu şekilde özetleyebiliriz. Ancak her halükarda doktorunuzla iletişimde olarak ilacın kullanımını sadece hekiminizin önerdiği şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Redekain Krem Yan Etkileri

Redekain yan etkileri yaygın, yaygın olmayan, çok yaygın gibi çeşitli gruplarla sınıflandırılmıştır. İlacın kullanımı, özellikle alerjik reaksiyon açısından çok ciddi yan etkiler gösterebilir. Bu nedenle aşağıdaki tabloda yer alan yan etkileri incelemeniz, sizde var olması halinde hemen doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir.

Redekain yan etkileri şu şekildedir:

Yaygın Olmayan

Uzun dönem bölgesel olarak kullanım sonrasında aşırı duyarlılık hali gözlemlenebilir.

Yaygın

Ciltte tahriş, kaşıntı, döküntü veya kızarıklık.

Ciddi Yan Etkiler

- Zor nefes alma,
- Ciltte küçük kabarcıklarla beraber görülebilen ciddi derecede kaşıntılar,

- El, ayak bileği ve ayakta aniden görülebilen ciddi derecedeki şişme,
- Yüz, dil, dudak ya da boğazda şişlik. (yutkunma güçlüğü ortaya çıkaracak şekilde)

Redekain krem ne için kullanılır sorusuna yanıt arayanlara yukarıdaki yan etkilerin ciddi düzeyde olabileceğini, mutlaka doktor kontrolünde kullanım sağlanması önerilmektedir. Herhangi bir ciddi yan etki görülmesi durumunda mutlaka hastanelerin acil bölümüne başvurulmalıdır.

Redekain Krem Ne Icin Kullanilir 1

Redekain Krem Bebeklerde Kullanımı

Redekain krem ne için kullanılır araştırmasını yapan kişiler, ilacın çeşitli kullanım şekilleriyle alakalı detaylı bilgileri merak edebilirler. Redekain %5 pomad kreminin bebeklerde kullanımı hakkında yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Ancak Redekain krem bebeklerde kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

İlaç prospektüsünde sadece bu kremin çocuklarda öngörülen dozdan daha düşük bir dozla kullanılabileceği ifadesi yer alıyor. Ancak bebeklerde ya da çocuklarda Redekain %5 pomad kullanımı, hekim kontrolüyle doz ve kullanım şekli belirlenerek tercih edilmelidir. Bu nedenle Redekain krem bebeklerde kullanımıyla ilgili hekiminizden bilgi almanız önerilir.

Redekain Krem Fiyatları 2024

Redekain krem ne için kullanılır sorusuna cevap arayanlar için ilacın güncel fiyatları hakkındaki bilgileri de verelim. Redekain fiyatları 2024 yılında ilaç zammı doğrultusunda artmış, tüm eczanelerde aynı fiyat olarak yer almaktadır. İşte fiyat detayları…

Redekain krem fiyatları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Beyaz reçete ile satılan 8698747380015 barkod numaralı REDEKAIN %5 POMAD (30 GR) ilacı, güncel olarak 51,91 TL’dir.

Sıkça Sorulan Sorular

Redekain krem ne için kullanılır sorusuna benzer merak edilen diğer soruları yanıtlayalım:

1- Redekain krem kaç dakikada etki eder?

Redekain %5 pomad, lokal anestezik bir krem olduğundan dolayı bölgesel olarak uyuşma sağlar. İlacın kaç dakikada etki edeceği kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir ancak prospektüste yer alan bilgiye göre Redekain krem 3 – 5 dakikada uyuşma etkisi göstermektedir.

2- Redekain krem antibiyotik mi?

Redekain kremin etken maddesi lidokaindir. İlacın etken ve yardımcı etken maddelerine bakıldığında antibiyotik olduğuna dair herhangi bir sonuca varılamaz. Dolayısıyla Redekain krem prospektüsünde de böyle bir bilgi olmadığını söyleyebiliriz.

3- Redekain krem basura iyi gelir mi?

Redekain krem etkileri göz önüne alındığında anüs çatlaklarında da kullanılabildiği görülmektedir. Redekain %5 pomad krem, basur tedavisinde doğrudan kullanılmamakla birlikte, hemoroid hastalığında ağrı ya da benzeri şikayetleri hafifletmede etki gösterebilmektedir. Ancak hemoroid problemi yaşayan kişiler için Redekain kullanımı noktasında mutlaka hekim kontrolü gerekmektedir.

4- Redekain krem pişik için kullanılır mı?

Redekain krem ne için kullanılır sorusunda pişik problemine değinilmez. Dolayısıyla pişik tedavisi için bu kremin kullanılamayacağını söyleyebiliriz. Ancak Redekain %5 pomad, doktor muayenesi sonrasında uygun görülmesi halinde pişiğin ortaya çıkardığı şikayetleri azaltabilecektir. Bu nedenle doktor kontrolüyle kullanım sağlamanız gerekmektedir.

Redekain krem ne için kullanılır sorusunu detaylı bir şekilde yanıtladık. İlaç hakkında merak ettiğiniz diğer konuları yorumlar bölümünden belirtebilir, ayrıca deneyim – tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.