Büyük markaların kime ait olduğu veya hangi ülkenin olduğu kullanıcılar tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesidir. Reeder markasının da kime ait olduğu ve hangi ülkede üretildiği oldukça merak ediliyor.
Bir teknoloji markası olan Reeder kimin gibi sorular araştırılırken marka hakkındaki tüm detaylara yer verdik.
İşte, Reeder kimin sorusuna ilişkin tüm detaylar…
Reeder Kimin?
Son zamanlarda satın alınan ürünlerin hangi ülke tarafından üretildiği araştırılır oldu. Teknolojik aletten temizlik malzemelerine, kozmetikten temel gıda ürünlerine kadar pek çok markanın yerel üretim olmasına dikkat ediliyor.
Hem ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de yerli ürünleri desteklemek amacı ile Türk malı olmasına dikkat eden kullanıcılar markaların kuruluşlarına dair detaylı bir araştırma yapıyor. Bugün ise Reeder markasının kuruluşu ile ilgili detaylara yer vereceğiz. Öncelikle, Reeder kimin sorusuna cevap verelim…
Cep telefonu, tablet, ev elektroniği, bilgisayar, telefon aksesuarları, mutfak aletleri ve televizyon gibi pek çok alanda üretim yapan Reeder, Sezen Sungur Saral ve Uygar Saral’a aittir.
Sezen Sungur Saral Reeder markasının CEO’su olarak görev alırken, Uygar Saral ise markanın CTO’su olarak görev almaktadır.
Reeder Hangi Ülkenin?
Teknolojik ürünler ile ön plana çıkan Reeder bir Türk markasıdır.
Reeder kimin sorusuna yanıt verdik. Şimdi marka hakkındaki diğer merak edilenlere de yer verelim…
Reeder Nerede Üretiliyor?
Cep telefonu ve tablet üretimi ile bilinen Reeder kimin sorusuna yanıt verdikten sonra markanın üretiminin nerede yapıldığına da yer verelim.
Reeder kurucusu olan Sezen Sungur Saral kurdukları fabrikanın Samsun’da olduğunu dile getirmiştir.
Sezen Sungur Saral’ın bu üretim ile ilgili yaptığı açıklama şu şekildedir:
“Arabalarımızı sattık ve Reeder markasını kurduk. Daha sonra tablet ve telefonları ithal etmeye başladık. Ben bu işe başladıktan 3, eşim 2 sene sonra işi bıraktı. Bozulan alet geldiğinde eşim tamir ediyordu. Bu işin stratejik bir iş olduğunun, reklam yapılması gerektiğinin farkında bile değildik. 2015’in sonunda kadın girişimci olduğum için bana uluslararası kurumlar yazmaya başladı ve girişimcilik ekosistemine dahil oldum. Yavaş yavaş e-ticaret pazar yerlerine girmeye başladık. Danıştıklarım, potansiyeli yüksek bir yerli üretim yapmamızı tavsiye ettiler. Ben de çok güvendiğim bir kadın iş insanını şirkete stratejik ortak yaptım. Onun yardımıyla, büyük emeklerle 2018’in sonunda Samsun’da fabrika kurduk.”
Buna göre, Reeder ürünler Samsun’da kurulan bir fabrikada üretilmektedir. Samsun’daki fabrikada yaklaşık 450 kişinin çalıştığı ve büyük çoğunluğu kadın çalışanlardan oluştuğu bilinmektedir.
Reeder Ne Kadar Yerli?
Reeder’ın Türk markası olduğu öğrenildikten sonra markanın tam olarak yerli üretim mi yoksa bir kısmının yurtdışından mı getirildiği de soru işareti olmuştur.
Bir aile şirketi diyebileceğimiz Reeder tamamen Türk girişimciler tarafından hayata geçirilmiştir. Tamamen yerli üretim olup olmadığı konusuna ise şirketin CEO’su Uygar Saral açıklık getirmiştir.
Reeder CEO’su Uygar Saral’ın açıklaması şu şekildedir:
“Reeder, akıllı ürünler üzerine kurulmuş bir geleneğe sahip bir şirket. Önümüzdeki sektör ajandasında ise yapay zeka, bulut ve robotik çözümler var. Özellikle yazılım Ar-Ge’si ile bu kategoride birçok ürün geliştirip müşterilerimizin işini kolaylaştırmak için çalışacağız. Samsun’da 100 kişilik bir ekibimiz yerli üretim için çalışıyor. Üreteceğimiz cihazların yerlilik oranı yüzde 55’ten daha fazla dolayısıyla Türk malı mührü taşıyor. Samsun fabrikamızda üretilen son teknoloji ürünleri sadece Türkiye değil yurtdışı pazarlara da sunulacak”
Reeder Hisseleri Kimin?
Reeder kimin sorusu ile beraber şirketin hisselerinin kime ait olduğu da öğrenilmek isteniyor. Şirket Uygar ve Sezen Saral çifti tarafından kurulsa da bugün hisselerinin bir kısmı başkaları tarafından satın alınmıştır.
Reeder hisseleri Uygar Saral, Sezen Sungur Saral, Fatma Sibel Sungur, Yusuf Çelenk, Aziz Köseoğlu, Süreyya Saral ve Cevdet Saral aittir. Ayrıca Reeder markasının hisselerinin bir kısmı da halka açıktır.
Reeder markasının kurucularından Uygar Saral %25’lik bir hisseye, Sezen Sungur Saral ise %19,75’lik bir hisseye sahiptir. Fatma Sibel Sungur %13,1’lik bir hisseye sahipken Yusuf Çelenk %10, Aziz Köseoğlu %5, Süreyya Saral %2 ve Cevdet Saral ise %1,37’lik bir hisseye sahiptir. Şirketin 22,63’lik hissesi ise halka açıktır.
Sezen Sungur Saral Kimdir?
Sezen Sungur Saral İzmir’de dünyaya gelmiş bir Türk girişimci ve Reeder isimli teknoloji markasının kurucusudur. Sezen Sungur Saral Bornova Anadolu Lisesi’ni birincilikle tamamlamıştır. Lise eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünden 2005 yılında mezun olmuştur.
Boğaziçi Üniversitesi’nden de Yüksek Onur belgesi ile mezun olan Sezen Sungur Saral, CNR Holding’de çalışmaya başlamıştır. Sezen Sungur Saral bu şirkette 8 yıl çalışmıştır ve satış temsilcisi olarak başladığı görevinden genel müdür yardımcılığı görevine yükselmiştir.
Ardından Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan eşi Uygur Saral ile beraber e-kitap üzerine bir marka kurmaya karar vererek Reeder’ın temelini atmıştır.
Sezen Sungur Saral 2018 ve 2019 yıllarında Yılın Kadın Girişimcisi ödülünü almıştır. Son olarak ise Saral, “Kızlar Kodlar” isimli başlattığı proje ile meslek liselerindeki kız öğrencilere kodlama, mobil oyun yazma ve makerlık eğitimi vermektedir.
Sezen Sungur Saral Kaç Yaşında?
Reeder kurucusu Sezen Sungur Saral’ın 41 yaşında olduğu bilinmektedir.
Sezen Sungur Saral Nereli?
Sezen Sungur Saral İzmir’de doğup büyümüştür.
Sıkça Sorulan Sorular
Reeder kimin ile ilgili diğer merak edilen sorular aşağıdaki gibidir:
Reeder Türk mü?
Reeder Türk girişimciler tarafından kurulmuş bir Türk markasıdır.
Reeder Hangi Firmaya Ait?
Reeder kendi ürünlerini Samsun’da kurduğu fabrikada üretmektedir.
Reeder Ortakları Kim?
Reeder ortakları arasında, Uygar Saral, Sezen Sungur Saral, Fatma Sibel Sungur, Yusuf Çelenk, Aziz Köseoğlu, Süreyya Saral ve Cevdet Saral yer almaktadır.
Reeder Hangi Markanın Yan Ürünü?
Reeder’ın hangi markanın yan ürünü olduğu bilinmemektedir.