İstanbul'da görev sırasında regl olduğu için sivil pantolon giyen bir kadın polis hakkında tutanak tutuldu ve ceza verildi. Ancak, bu ceza yargıdan döndü.

Kadın polis, Vodafone Park Stadyumu'ndaki arama noktasında görevliydi. Lavaboya gittiğinde regl olduğunu ve pantolonunun lekelendiğini fark etti. Yanında getirdiği sivil pantolonu giyerek görevine döndü ve üzerine polis tanıtım yeleği giydi. Görevli erkek komiser neden sivil pantolon giydiğini sorunca, kadın polis "Pantolonuma ayran döküldü" cevabını verdi. Bu nedenle "izin verilen haller dışında üniforma giymemek" gerekçesiyle 4 gün aylıktan kesme cezası aldı.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre; kadın polis, cezaya itiraz ederek durumu yargıya taşıdı. Mahkemede verdiği ifadede, regl olduğunu açıkça söyleyemediğini belirtti. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, verilen cezanın hukuka uygun olmadığına karar verdi. Mahkeme, polisin resmi üniformayla görev yerine geldiğini ve daha sonra pantolonunu değiştirdiğini belirterek, olayın yeterince araştırılmadığını vurguladı ve cezanın iptaline hükmetti.