İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişinin yaşamını yitirmesi, 17 kişinin yaralanmasına ilişkin 2’si tutuklu 9 kişi hakkında "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan açılan davanın duruşması İzmir 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Serdar Bayram ve Hüseyin Özkan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulundu.  

DURUŞMAYA KIZININ EŞYALARIYLA KATILDI

Duruşmaya, depremde görev yaptığı poliklinikte hayatını kaybeden diş hekimi Zarife Doğan'ın babası Kamil Doğan, yitirdiği kızının fotoğrafı, spor ayakkabıları ve eşyalarıyla katıldı. Duruşmada Doğan, "Sizlerde anne ve babasınız. Empati yapmanızı istiyorum. Lütfen sorumluların yanına kar bırakmayınız. Adalete güveniyoruz. Bu beklentiyi boşa çıkarmayın" dedi.

Doğan’ın avukatı Gürbüz Ejder ise, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, “Mahkeme heyetinin reddi” talebinde bulundu. 

TAHLİYE TALEBİNE TEPKİ

Duruşmada bir sanık avukatının, müvekkilinin cezaevinde rahatsızlıkları bulunduğunu, çok kilo kaybettiğini söyleyerek tahliye talep etmesi üzerine bir müşteki, "Ben de iki çocuğumu kaybettim" diyerek tepki gösterdi.

ÜST MAHKEMEYE GÖNDERİLECEK

Mahkeme heyeti, kendilerinin tarafsız olduğunu ve davadan çekilmelerini gerektirecek durum olmadığını belirterek, talebin değerlendirilmesi için dava dosyasının, bir üst mahkeme olan İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

9 KİŞİ HAKKINDA 20 YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

Depremden sonra başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan ve İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, 9 kişi hakkında “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.