Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada gündüz kuşağı programları ve YouTube için sert açıklamalarda bulundu.

Mynet'e verdiği demeçte Şahin, "Artık kantarın topuzu iyice kaçtı. Yapıcı ikazlarımız görmezden gelindi" ifadelerini kullanıp şunları söyledi:

"Artık son aşamaya geçiyoruz. 'Yasakçı RTÜK' eleştirilerine aldırmadan bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik."

Ayrıca programları yayınlayan kanalların üst düzey yöneticileri ile Ankara'da toplantı yaptıkları ve sonuç alamadıklarını kaydetti. Yeni tedbirler için yakında Üst Kurul'a başvurulacağı da eklendi.

"YouTube'da Rezaletin Bini Bir Para"

Bazı YouTube içerik üreticilerini de hedef alan Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Bazı YouTube yayıncıları, çok özür dileyerek söylüyorum, hayat kadınlarını yayınlarına, yarı çıplak kıyafetlerle konuk alarak terbiye yoksunu sohbetler edebiliyor.

Konu sadece hükümet, muhalefet meselesi değil. Toplumun ahlaki temellerine kastediliyor. İnanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Aile kurumunu muhafaza etmek şart."

"Narin Konusunda Hayal Kırıklığı"

Diyarbakır'da kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti için de medyanın tavrını eleştiren Şahin şunları söyledi:

"Narin kızımızın vahşice katledilmesi olayında medyamız bizi üzdü. Ne mahkemenin getirdiği yayın yasağını taktılar ne de soruşturmanın veya yargılamanın gizliliği ilkesini dikkate aldılar.

Minik bir kız çocuğunun cinayetinden reyting devşirmeye kalkan medyamız beni hayal kırıklığına uğrattı."