Rusya sınırları içindeki Kursk'a Ukrayna tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kursk'ta ilerlediklerini belirtip, 100'den fazla Rus askerini esir aldıklarını duyurdu. Rus tarafı ise saldırıda ABD'nin izleri olduğunu söyledi.

Rus "İzvestiya" gazetesine röportaj veren Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Nikolay Patruşev, Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk bölgesine 6 Ağustos'ta başlattığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

NATO ve Batı Vurgusu

Patruşev yaptığı açıklamada Batı'nın Ukrayna'ya destek sağladığını, silah ve askeri eğitmen gönderdiğini belirtip, "Kursk bölgesindeki operasyon da NATO ve Batı istihbaratının katılımıyla planlandı" ifadelerini kullandı.

"Kiev, Rus Toprağına Girme Riskini Almazdı"

Ayrıca Patruşev, "ABD yönetiminin, Kiev'in Kursk'ta işlediği suçlara karışmadığı yönündeki açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor. ABD her zaman bir şey söyler ve başka bir şey yapar. Amerikalıların desteği olmasaydı Kiev, Rus toprağına girme riskini almazdı" değerlendirmesini yaptı.

"ABD'nin Ukrayna'yı askeri projeye dönüştürdüğü" ifade edilirken Ukrayna halkı, Amerikan çıkarları uğruna acı çekiyor" denildi.

Kaynak: AA