BİYOGRAFİLER

Futbolcu Sacha Boey Nereli? Kaç Yaşında? Dini ve Biyografisi!

Futbola Fransa’da başlayan sağ bek oyuncusu Sacha Boey’i Galatasaray’da oynadığı dönemden beri yakından takip eden kişiler, profesyonel futbolcunun kariyeriyle ilgili araştırmalar yapıyor. Sacha Boey nereli sorusunu sizler için yanıtlarken aynı zamanda futbolcunun kariyer istatistiklerini de paylaşıyoruz!

Abone Ol

Galatasaray’ın eski sağ bek oyuncusu futbolcu Sacha Boey’in nereli olduğu takipçileri tarafından merak ediliyor. Günümüzde Bayern Münih forması giyen futbolcu Sacha Boey nereli? Biyografisi ve kariyeriyle birlikte sizlerle paylaşıyoruz.

Sacha Boey Nereli?

Futbola Fransa’da başlayan ve 2021 yılında Türkiye’de Galatasaray forması giymeye başlayan Sacha Boey kimdir sorusu futbolu yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. 2023 yılında vermiş olduğu bir röportajda Müslüman olduğu belirten Sacha Boey’in dinini merak edenler için bu bilgiyi paylaşmış olalım. Peki, Galatasaray’da toplamda üç sezon forma giydikten sonra Bayern Münih’e transfer olan futbolcu Sacha Boey nereli? İşte yanıtı…

Sacha Boey, 13 Eylül 2000 tarihinde Fransa’nın Montreuil kentinde dünyaya gelmiştir. Ancak kendisi ve ailesi aslen Kamerunludur.

Futbola da Fransa’da başlayan Boey, 2011 yılında amatör olarak futbol kariyerine başlamış, daha sonra 2018 yılında ilk kez profesyonel karşılaşmasına çıkmıştır.

2021-2024 yılları arasında Galatasaray forması giyen Sacha Boey, 2024 yılı başında rekor bonservis bedeliyle Bayern Münih’e transfer olmuştur.

Futbolcu Sacha Boey Kimdir?

Sacha Boey nereli sorusuna yanıt verdikten sonra kısaca futbolcunun kariyer bilgilerini inceleyelim. 26 Temmuz 2021 tarihinde 1.5 milyon euro transfer bedeliyle Galatasaray’a transfer olan Boey, Türk futbol takipçileri tarafından da merak ediliyor. Peki, futbolcu Sacha Boey kimdir? İşte yanıtı…

Sağ bek oyuncusu futbolcu Sacha Boey, 13 Eylül 2000 tarihinde Fransa Montreuil’de dünyaya geldi. Günümüzde Bundesliga takımlarından Bayern Münih’te forma giyen Boey, aslen Kamerunludur.

FC Romainville alt yapısında 2011 yılı itibariyle amatör futbola başlayan Boey, sonraki sezon Red Star alt yapısına transfer oldu.

2014 yılına kadar burada forma giyen futbolcu, daha sonra Rennes alt yapısına transfer olmuş ve burada da profesyonel kariyerini başlatmıştır.

Sacha Boey’in 2018-2021 yılları arasında Rennes II formasıyla göstermiş olduğu performans, o dönem için yoğun ilgi görmüş ve dikkat çeken futbolcular arasında yer almıştır. 2019-2021 yılları arasında Rennes’in A takımında yer alan futbolcu, 2020-21 sezonunda Dijon’a kiralık olarak gönderilmiştir.

2021 yılında 1.5 milyon euro transfer bedeliyle Galatasaray’a transfer olan futbolcu, kariyerinin asıl yükselişini Galatasaray’da yaşamıştır. Üç sezon boyunca 63 maçta 2 gol atan Sacha Boey, defans hattında önemli başarılarıyla ön plana çıkmıştır.

Ülkemizdeki başarılı performansıyla dikkat çeken futbolcu, 30 milyon euro net bonservis bedeliyle 28 Ocak 2024 tarihinde Bayern Münih’e transfer olmuştur. Sacha Boey, günümüzde de Bayern Münih forması giymektedir.

Sacha Boey nereli sorusu haricinde biyografisine dair bilgileri bu şekilde aktarabiliriz. Aslen Kamerunlu olan futbolcu, Fransa milli futbol takımında forma giymektedir.

Sacha Boey Kaç Yaşında?

Sacha Boey kimdir sorusuna yanıt arayan kişiler için başarılı sağ bekin yaşı hakkındaki bilgileri de sunalım. Galatasaray’da yıldızı parlayan ve daha sonra Bayern Münih’e 30 milyon euro rekor bedelle transfer olan futbolcu Sacha Boey kaç yaşında? İşte yanıtı:

Fransa’da doğan Kamerun asıllı sağ bek oyuncusu Sacha Boey’in doğum tarihi 13 Eylül 2000’dir. Bu bilgiden hareketle Bayern Münih forması giyen futbolcunun 2024 yılı itibariyle 24 yaşında olduğu belirtebiliriz.

Sacha Boey kaça satıldı sorularının odağında, yıldız futbolcunun Galatasaray’dan ne zaman gittiği hususu da yatmaktadır. 2021-2024 yılları arasında Galatasaray forması giyen sağ bek oyuncusunun transfer tarihini inceleyelim…

Sacha Boey Galatasaray'dan Ne Zaman Gitti?

Sacha Boey, 26 Temmuz 2021 tarihinde 1.5 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer olmuştur. O dönem için dört yıllık sözleşme imzalayan futbolcu, yıllık 480.000 euro maaş alıyordu.

Fransa’da 93. il olarak kabul edilen Seine-Saint-Denis’de olduğu gibi 93 numaralı formayı giyen yıldız futbolcu, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda St. Johnstone’a karşı ilk 11’de oyuna başladı ve beraberliği getiren golü attı.

2022 yılında COVID-19 testinin pozitif çıkmasıyla birlikte sahalardan uzak kalan Boey, Galatasaray’da forma giydiği üç sezon boyunca performansıyla en çok dikkat çeken oyunculardan birisi oldu.

Başarılının karşılığı 28 Ocak 2024 tarihinde alan Sacha Boey, ilgili tarihte Bayern Münih’e 30 milyon euro net bonservis bedeliyle transfer oldu.

Sacha Boey Galatasaray’dan ne zaman gitti sorusuna dair detayları bu şekilde paylaşabiliriz. Şimdi futbolcunun mevcut takımıyla ilgili detayları inceleyelim…

Sacha Boey Hangi Takımda Oynuyor?

Sacha Boey nereli sorusuna yanıt arayan kişiler için yıldız futbolcunun mevcut takımına dair bilgileri paylaşalım. Sacha Boey, sağ bek pozisyonunda 2021-2024 yılları arasında üç sezon Galatasaray forması giymiş, en çok katkı sağlayan oyunculardan birisi olmuştur.

Sacha Boey, 28 Ocak 2024 tarihinde Bayern Münih’e transfer olmuştur. Günümüzde de Bayern Münih forması giyen futbolcu, o dönem için 30 milyon euro bedelle transfer olmuştu. Aslen Kamerunlu olan Sacha Boey, aynı zamanda Fransa milli futbol takımında yer almaktadır.

Sacha Boey İstatistikleri

Galatasaray’ın eski yıldız futbolcusu Sacha Boey nereli ve kimdir sorularına yanıt verdikten sonra kısaca futbolcunun istatistiklerine dair bilgileri aktaralım.

Sacha Boey istatistikleri şöyledir:

  • Sacha Boey, 2017-18 sezonunda Rennes II formasıyla 8 karşılaşmaya çıkmış, gol ya da asist katkısı sağlayamamıştır.
  • 2018-19 sezonunda Rennes formasıyla 15 maça çıkan Sacha Boey, 1 gollük katkı sağlamıştır.
  • 2019-20 sezonunda Rennes takımında 19 karşılaşmaya çıkan Boey, 2 gollük katkı sağlamıştır.
  • 2020-21 sezonunda Rennes ve Dijon takımlarıyla toplamda 26 karşılaşmaya çıkan Boey, 1 asistlik katkı sağladı.
  • 2021-2024 yılları arasında Galatasaray formasıyla 83 karşılaşmaya çıkan yıldız futbolcu, 4 gol 4 asist katkısı sağlamıştır.
  • 2024 yılının başından günümüze kadar Bayern Münih formasıyla 2 maça çıkan Boey, 1 asistlik katkı sağladı.

Sacha Boey kimdir ve nereli sorularını yanıtlarken yıldız futbolcunun istatistikleriyle alakalı bilgileri bu şekilde paylaşabiliriz. Şimdi sıkça sorulan soruları yanıtlayalım…

Sıkça Sorulan Sorular

Sacha Boey nereli sorusuyla birlikte merak edilen diğer sorular ve yanıtları:

1- Sacha Boey forma numarası nedir?

Sacha Boey, Galatasaray’da olduğu gibi Bayern Münih’te de 23 numaralı formayı giymektedir.

2- Sacha Boey kaça satıldı?

Sacha Boey, 28 Ocak 2024 tarihinde Galatasaray’dan Bayern Münih’e 30 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştur. Anlaşmada ayrıca gelecekte olası bir satıştan ya da iki hazırlık maçından elde edilecek kârın yarısının da Galatasaray’a verilmesi maddesi bulunmaktadır