Türkiye'de kışın bastırmasıyla beraber hava koşulları yağışlı bir seyir izliyor. Hafta sonunda ise Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Muğla ve Antalya illerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Batı bölgelerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken, doğu kesimlerde sıcaklıklar normallerin 3-5 derece üzerinde olacak.

Gece saatlerinde Muğla ve Antalya'nın batı kıyılarında kuvvetli yağışlar görülecek. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ayrıca, gece saatlerinde Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale'nin güney kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz ve Mersin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Antalya'nın Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sinop, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile ilk saatlerde Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.