Haber: Hülya Kılınç


Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da Aile hekimleri ve sağlık çalışanları Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önlerinde Çarşamba eylemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 


Manisa Tabip Odası, SES, Hekim Birliği Sendikası, Birlik ve Dayanışma Sendikası üyeleri bugün Yunusemre 1 Nolu ASM önünde basın açıklamasında bulunarak bir kez daha taleplerini hükümete duyurmaya çalıştı. 


Yapılan basın açıklamasında artan enflasyona vurgu yapılarak, çalışanların ücretlerinden yapılan vergi kesintileriyle kamuda israfa ve şatafata dayalı harcamaların devam etmekte olduğuna dikkat çekildi.   


“EYLEMLERİMİZE KAYITSIZ KALAN HÜKÜMET ŞİRKETLERİ KAYIRIYOR”


Aile Sağlığı Merkez(ASM) çalışanları ve diğer sağlık çalışanlarından her ay artarak kesilen yüksek vergi oranlarının kabul edilemez hale geldiğinin dile getirildiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi “21 Şubat 2024 tarihinde her hafta Çarşamba günleri tüm ASM binalarında ve hastane önlerinde ‘Vergide adalet İstiyoruz’ eylemlerimize kayıtsız kalan hükümetin karlarını her geçen gün artıran şirketleri nasıl kayırdığını görüyoruz ve bunun karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istiyoruz.


ÇARŞAMBA EYLEMLERİ SONUÇ ALINANA DEK SÜRDÜRÜLECEK 


Talebimiz çok açık: Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda yüzde 35'e varan vergi kesintilerine son verilmesini, ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15 oranında olmasını istiyoruz. Bunun için on haftadır yürüttüğümüz Çarşamba eylemlerini sonuç alana dek süresiz sürdüreceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz.”


Açıklamada son olarak talepler dile getirildi ve bu talepler karşılanana kadar eylemlerin devam edeceği bildirildi.