Netflix dizileri son yıllarda eğlence sektöründe devrim yaratan bir güce dönüşmüş durumda. Farklı türlerde ülkelerden ve dillerden geniş bir kategoride içerik sunan platform, çeşitli zevklere hitap etmektedir. Bu anlamda en ilgi çekici dizilerinden biri de Şahmaran’dır. Peki, Şahmaran nerede çekildi? İşte tüm detaylar…

Şahmaran Nerede Çekildi?

Şahmaran dizisi Adana'da çekilmiştir. Dizide aşk ve nefret, iyilik ve kötülük, kader ve özgür irade, aile ve kimlik, geçmişle yüzleşme gibi evrensel temalar işlenir. İlk sezonu 20 Ocak 2023'te Netflix'te yayınlanmıştır. İkinci sezonun da geleceğine dair platform tarafından duyuru yapılmıştır.

Sahmaran Nerede Cekildi 4

Şahmaran Nerenin Efsanesi?

Şahmaran efsanesi tek bir yere ait değildir. İran, Türk, Kürt ve Irak mitolojilerinde de yer alan ve kökeni oldukça eskilere dayanan bir hikayedir. Ancak efsanenin en çok bilinen versiyonu Tarsus'ta geçer. Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Yılankale ve Şahmaran Mağarası da hikayeye dair önemli mekanlardır.

Bununla birlikte Mardin yöresinde de Şahmaran ustaları tarafından yapılan tablolar mevcuttur. Ayrıca Gaziantep'in Islahiye ilçesinde de Şahmaran'a ait olduğu düşünülen bir dağ ve bu dağın eteğinde kurulmuş bir Şahmaran Mahallesi bulunmaktadır. Dolayısıyla tek bir bölgeyle sınırlı kalmayıp geniş bir coğrafyaya yayılmış ve farklı kültürlerde izler bırakmıştır. Şahmaran nerede yaşıyor sorusunun cevabı kısaca bu şekilde açıklanabilir.

Şahmaran Nerede Öldü?

Şahmaran'ın ölümüyle ilgili hikayede farklı versiyonlar mevcuttur. En yaygın versiyonlardan birine göre Tarsus'ta bulunan bir hamamda öldürülmüştür. Şahmaran'ın yerini bilen bir adam, padişahın hastalığını iyileştirmek için onu bulmak zorunda kalır. Onu bulduktan sonra padişaha götürür. Padişahın vezirinin Şahmaran'ın etini yiyerek ölümsüz olacağına inanması üzerine öldürülür.

Bazı versiyonlarda ise padişahın emriyle değil, hain bir vezirin ihanetiyle öldürüldüğü söylenir. Şahmaran'ın ölümünün nerede gerçekleştiğine dair kesin bir bilgi olmasa da Tarsus'un Kızılmurat ilçesinde bulunan Şahmaran Hamamı'nın, onun öldürüldüğü yer olduğuna inanılmaktadır. Peki, Şahmaran hikayesi hangi şehirde çekildi? Kaç mekan kullanıldı? Sizin için araştırdık.

Sahmaran Nerede Cekildi 6

Şahmaran Dizisindeki Göl Nerede?

Şahmaran’ın hikayesinde yer alan gölün nerede olduğuna dair herhangibir bilgi bulunmamaktadır. Dizinin çekimlerinin Adana, Tarsus ve Datça'da gerçekleştiği bilinmektedir. Fakat senaryoda kullanılan gölün bu mekanlardan herhangi birinde yer alan doğal bir göl olmadığı da düşünülmektedir. Dizinin yapımcıları tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Bununla birlikte dizideki gölün Tarsus'ta bulunan Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan esinlenmiş olması da ihtimal dahilindedir. Bu obruklar, yeraltında bulunan bir göl ve mağaradan oluşmaktadır ve Şahmaran efsanesiyle de bazı benzerlikler göstermektedir.

Şahmaran Dizisindeki Ev Nerede?

Eğer Şahmaran nerede geçiyor diye merak ediyorsanız dizideki evin tam olarak nerede olduğunu kesin olarak söylemek maalesef mümkün değildir. Bazı kaynaklara göre dizideki evin Tarsus ilçesinde bulunan tarihi bir Rum mahallesinde yer alan bir ev olduğu öne sürülmektedir. Fakat bu bilginin doğruluğu teyit edilmemiştir.

Sahmaran Nerede Cekildi 3

Şahmaran Hangi Köyde Çekildi?

Şahmaran dizisi tek bir köyde değil; Adana, Tarsus ve Datça'da olmak üzere üç farklı bölgede çekilmiştir. Özellikle Akyaka ve Palamutbükü koylarının, dizinin deniz kenarı sahnelerine ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Dolayısıyla Şahmaran nerede çekildi sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

Şahmaran Dizisi Adana'nın Neresinde Çekiliyor?

İzleyicilerin merak ettiği bir diğer konu da Şahmaran dizisi nerede çekiliyor sorusunun cevabıdır. Bu yapım için Adana'nın farklı bölgelerinde çekimler gerçekleşmiştir. Fakat bu mekanların ilçesi net olarak bilinmemekle beraber büyük bir dizi platosunda yer almaktadır.

Şahmaran Dizisi Konusu

Şahmaran dizisi, Şahmaran efsanesini modern bir bakış açısıyla ele alan fantastik bir yapımdır. Adana'da geçen hikaye yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmek için bu şehre gelen öğretim görevlisi Şahsu'nun hikayesini anlatmaktadır. Şahsu, Adana'da Mar adı verilen gizemli bir toplulukla tanışır.

Bu topluluk Şahmaran efsanesine inanmaktadır ve Şahsu'nun gelmesiyle birlikte tarihi kehanetin gerçekleşmesini beklemektedir. Şahsu ve Mar topluluğunun lideri Maran arasında bir aşk filizlenir. Fakat bu aşk, Şahsu'nun geçmişi ve Mar'ın geleceği ile ilgili karanlık sırları da beraberinde getirir. Yaşanan bu gizemli olaylar nedeniyle kullanıcılar Şahmaran nerede çekildi, oyuncular kimler diye araştırmalar yapmaktadır.

Sahmaran Nerede Cekildi 9

Şahmaran Dizisi Oyuncuları

Şahmaran dizisi birbirinden ünlü isimlerle dolu bir oyuncu kadrosuna sahiptir.

Şahmaran dizisi oyuncuları şu şekildedir:

  • Serenay Sarıkaya
  • Burak Deniz
  • Mustafa Uğurlu
  • Mert Ramazan Demir
  • Mahir Günşiray
  • Ebru Özkan
  • Hakan Karahan
  • Elif Nur Kerkük
  • Mehmet Bilge Aslan
  • Berfu Halisdemir
  • Nilay Erdönmez
  • Nil Sude Albayrak
  • Ayşe Lebriz Berkem
  • Ece Ertez
  • Baran Soysal
  • Almina Günaydın
  • Ekin Gökgöz
  • Mert Doğan

Bu içeriğimizde sizin için Şahmaran nerede çekildi sorusunu en ayrıntılı şekilde yanıtlandırdık