Haber: Ahmet Faruk İnan - Hatice Ünel / firtinahaber.com

Sabah Gazetesi Sakarya Muhabiri Hüseyin Cumalı, Show TV Sakarya Muhabiri Nurettin Eryılmaz ve Sakarya Yenihaber Gazetesi Muhabiri Fuat Koçer, 112 Acil Sağlık Ambulansı'nın bir vakaya müdahale ettiğini gördüklerinde olay yerine geldiler. Ancak ambulans ekibi, gazetecilere "Çekim yapamazsınız. Müdürümüz Necip beyin kesin talimatı var" şeklinde bir yanıt verdi.

Gazeteciler, kamuya açık alanda olduklarını ve ambulans içine müdahale etmediklerini savunarak, çekim yapma hakları olduğunu ifade ettiler. Bu noktada gerginlik arttı ve 112 Acil Servis Ambulansı'ndaki görevli bir erkek personel, gazetecileri videoya çekmeye başladı. 

Bu durum üzerine Sabah Gazetesi Muhabiri Hüseyin Cumalı, "İsterseniz polis çağıralım" önerisini dile getirdi. Bu sırada ise sivil kıyafetli bir kişi, "Çekim yapmayın. Ben de sağlıkçıyım" diyerek gazetecilerin üzerine yürüdü. Gazetecilerin görevlerini yapmaya devam ettiklerini söylemeleri üzerine, bu şahıs saldırgan bir tavır sergileyerek tehditlerde bulundu. Ardından 112 Acil servis Ambulans ekibi de gazetecilere önce bağırmaya başladı ve sonrasında saldırıya geçti.

Sizi öldürürüm, kameranı kapatıp şuraya gelsene sen...

Sağlıkçı olduğunu iddia eden sivil vatandaş sinkaflı ifadelerine ve tehditlerine aralıksız devam etti. Önce görevini yapmaya çalışan muhabir Fuat Koçer'e "Kameranı kapatıp şuraya gelsene sen" diyen saldırgan, daha sonra bir esnafın dubasını yere fırlatarak gazetecilere, "Sizi öldürürüm" diye bağırdı.  Bu esnada olay yerinde bulunan diğer insanlar da araya girerek tansiyonun yükseldiği anları yaşandı.

Ancak sağduyulu bazı vatandaşların müdahalesiyle, gazeteciler kendilerini güçlükle aracın içine atarak olay yerinden ayrılabildiler. Sağlıkçı olarak tanıtılan şahıs ise saldırı ve küfürlerine devam ettiği sırada, gazeteciler güçlükle uzaklaşmayı başardılar.