GÜNDEM

Sarıgül: Kılıçdaroğlu, CHP’yi zora sokacak bir davranış içine girmez

CHP'li Mustafa Sarıgül, KRT TV'de delegeler isterse genel başkanlık adaylığı için adım atacağını söyleyen eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, "Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’yi zora sokacak bir davranış içine girmez" dedi.

Abone Ol

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Kurultay sonrası parti içinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Sarıgül, Kurultay'da farklı tutumlarda olsalar da CHP'ye desteklemelerinin asli görevleri olduğunu söyledi. Sarıgül, şunları ifade etti:

"Partiyi yönetenler duvarcı ustası gibi olmalı, taş ziyan etmemeli. Her taştan faydalanarak, onları bir arada tutmalıyız. Kurultayda farklı tutumlar sergilemiş olsak da hepimiz CHP'liyiz ve Türkiye'nin yanındayız. Bize düşen, yönetimin arkasında durarak partimizi başarılı kılmaktır"

"KILIÇDAROĞLU CHP'YE ZORA SOKACAK BİR DAVRANIŞ İÇİNE GİRMEZ"

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasındaki ilişkiye dikkat çeken Sarıgül, "Hepimizin görevi Genel Başkanımız Özgür Özel’e destek vermektir. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’yi zora sokacak bir davranış içine girmez. Sayın Özgür Özel de Sayın Kılıçdaroğlu ile ilişkilerine özen gösteriyor. Hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Özel ile Erdoğan'ın görüşmesi hakkında ise Sarıgül, "Seçmen istedi" diyerek, "Sayın Özgür Özel’in Sayın Erdoğan ile görüşmesini isteyen seçmendir. Seçmen, 31 Mart'ta siyasileri normalleşmeye ve makulleşmeye çağırdı. Siyaseti husumet haline getiren partilerden desteğini çekti. Kutuplaşma yüzünden asıl sorunlarımızı konuşamıyoruz" dedi.