Satış danışmanlığı, mağazalarda müşterilere ürünler hakkında bilgi veren, mağaza düzenini sağlayan, satış arttırmaya yönelik çalışmalar yürüten bir meslek grubu olarak Türkiye’de en fazla çalışanın olduğu mesleklerden birisidir. Haliyle satış danışmanı maaşları 2024 yılında en çok merak edilen maaş başlıklarından birisi oldu. LCW, Altınbaş, Gratis, Karaca, Zara gibi mağazalara göre maaş bilgilerini aktarıyoruz.

Satış danışmanı maaşı, ilgili personelin deneyim süresi, mesleki becerileri, eğitim durumu ve diğer faktörlere göre belirlenmektedir. Özellikle otomobil satış danışmanı maaşlarının diğer mağazalara göre daha yüksek olduğu bilinmektedir. Güncel bilgilerle maaş tablosunu sizler için inceledik. İşte ayrıntılar…

Satış Danışmanı Maaşı Ne Kadar Oldu?

Satış danışmanlarının maaşı, çalıştığı kurum maaş politikalarından deneyim süresine kadar pek çok faktöre göre belirlenmektedir. Özellikle Türkiye’de en fazla çalışanın olduğu meslek gruplarından birisi olduğu düşünüldüğünde, aynı zamanda en kolay iş bulabileceğiniz bir seçenek olarak da karşımıza çıkmaktadır. Satış danışmanı maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Kurumlara göre inceliyoruz.

Satış danışmanı maaşları, Türkiye şartlarında çok yüksek olmamakla birlikte ortalama seviyelerdedir diyebiliriz. Meslekte deneyim kazanmış, uzun yıllar çalışan kişiler daha yüksek maaş alırken, başlangıç maaşları ise genellikle asgari ücret seviyesindedir. İşte satış danışmanlığı maaşlarına dair güncel bilgiler…

Satis Danismani Maaslari

Satış Danışmanı Maaşları 2024: Güncel Maaş Tablosu

Satış danışmanlığı mesleğinde kişiler, LCW, Zara, Gratis gibi kurumlarda rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı şekilde mağazaların genel düzeninden sorumlu olan bu personeller, yoğun iş temposuyla birlikte haftalık olarak ciddi mesai harcamaktadır. Maaş miktarları hakkında önemli iyileştirmeler beklense de mağazaların uygulamış olduğu maaş politikaları ortalama seviyelerdedir.

Güncel satış danışmanı maaşları 2024 yılındaki zamlarla birlikte aşağıdaki gibidir:

LCW Satış Danışmanı Maaşı

18.000 TL – 21.500 TL

Zara Satış Elemanı Maaşları

20.000 TL – 22.500 TL

Gratis Satış Danışmanı Maaşları

17.500 TL – 20.000 TL

Altınbaş Satış Danışmanı Maaşı

21.500 TL – 23.000 TL

Otomobil Satış Danışmanı Maaşları

22.500 TL – 25.000 TL

Karaca Satış Danışmanı Maaşı

18.500 TL – 21.500 TL

Mobilya Satış Danışmanlığı Maaşları

19.500 TL – 22.500 TL

Satış Danışmanlığı Maaşı (Ortalama)

19.000 TL – 22.500 TL

NOT: Satış danışmanı maaşları 2024 yılında mağazalara göre bu şekildedir. Ancak mağazaların uygulamış olduğu maaş politikalarına ve deneyim sürelerine bağlı olarak bu miktarlarda değişiklik olabilmektedir. Ayrıca personellerin yan haklarının da toplam maaşlar üzerindeki etkisinin dikkate alınması gerekiyor.

1- LCW Satış Danışmanı Maaşı

LC Waikiki, satış danışmanlığı mesleğinde akla ilk gelen kurumlardan birisidir. Türkiye’de ve dünyada çeşitli mağazalarla hizmet veren LCW eleman alımı, genellikle satış danışmanlığı pozisyonunda gerçekleşmektedir. Bu nedenle LC Waikiki satış danışmanı maaşını detaylı olarak incelemek yerinde olacaktır.

LCW satış danışmanı maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

  • LC Waikiki’de satış danışmanı olarak çalışan personeller 18.000 TL – 21.500 TL arasında maaş almaktadır.
  • LCW part time maaşları ise ortalama olarak 11.500 TL civarındadır.

Satis Danismani Maaslari 9

2- Zara Satış Elemanı Maaşları

Perakende mağazacılık sektörünün tekstil ürünleri açısından en önemli mağazaları arasında gösterilen Zara’da da satış elemanı pozisyonunda pek çok kişi çalışıyor. Satış danışmanlığı maaşları Zara için diğer kurumlara kıyasla daha yüksektir. Bu nedenle birçok kişi iş arayışında ilk olarak Zara’yı tercih etmektedir.

Zara satış elemanı maaşları güncel olarak şu şekildedir:

  • Zara’da satış danışmanlığı yapan personeller ortalama olarak 20.000 TL – 22.500 TL arasında maaş alır.
  • Zara part time satış danışmanı maaşı ise yaklaşık olarak 12.500 TL civarındadır.

Satis Danismani Maaslari 11

3- Gratis Satış Danışmanı Maaşları

Gratis, kişisel bakım ürünleri alanında Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alıyor. Satış danışmanlığı maaşları için de Gratis tercihinde bulunacak birçok kişi, güncel miktarları araştırmaktadır. Mağaza satış elemanı maaşları Gratis’te ne kadar? İnceleyelim…

Gratis satış danışmanı maaşları 2024 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • Gratis’te görev yapan satış danışmanları birçok faktöre göre değişmekle birlikte yaklaşık olarak 17.500 TL – 20.000 TL arasında maaş almaktadır.
  • Gratis part time satış danışmanı maaşı ise yaklaşık 11.500 TL civarındadır.

Satis Danismani Maaslari 10

4- Altınbaş Satış Danışmanı Maaşı

Altınbaş, mücevherat sektöründe Türkiye’nin öncü kurumlarından birisi olarak mağazalarında satış danışmanı personellerine yer vermektedir. İlgili sektör, daha fazla ürün bilgisi ve uzmanlık gerektirdiğinden dolayı nitelikli personel ihtiyacı duyar. Bu nedenle Altınbaş satış danışmanı maaşı, diğer kurumlara kıyasla daha yüksektir.

Altınbaş satış danışmanı maaşları ne kadar? İşte yanıtı:

  • Altınbaş’ta satış danışmanı olarak çalışan personeller ortalama olarak 21.500 TL – 23.000 TL arasında maaş almaktadır.

Satis Danismani Maaslari 12

5- Otomobil Satış Danışmanı Maaşları

Mücevherat sektörüne benzer şekilde oto satış sektöründe de satış danışmanı pozisyonunda nitelikli eleman ihtiyacı duyulur. Bu nedenle BMW, Mercedes ve diğer araba markalarına dair satış danışmanı maaşları, diğer kurumlara kıyasla daha yüksek olarak şekillenir. Güncel maaş bilgilerini inceleyelim...

Güncel otomobil satış danışmanı maaşı 2024 yılında şu şekildedir:

  • Oto satış danışmanı maaşı kurumlara göre değişmekle birlikte yaklaşık olarak 22.500 TL – 25.000 TL arasındadır.

6- Karaca Satış Danışmanı Maaşı

Türkiye’de çok sayıda mağazasıyla satış yapan ev ürünleri markası Karaca’da da satış danışmanlığı maaşları oldukça önemlidir. Karaca, satış danışmanı maaşı açısından personellerine yan haklarla birlikte çeşitli fırsatlar sağlamaktadır. Bu nedenle maaşlarını ayrıca incelemekte yarar görüyoruz.

Karaca satış danışmanı maaşları güncel olarak şu şekildedir:

  • Karaca’da satış danışmanı olarak çalışan personeller yaklaşık olarak 18.500 TL – 21.500 TL arasında maaş almaktadır.

7- Mobilya Mağaza Satış Elemanı Maaşları

Mobilyacılık sektörü, satış danışmanlığı pozisyonu için en fazla alım gerçekleştiren ekonominin önemli sektörleri arasında yer alıyor. Mağaza satış elemanı maaşı için ön plana çıkan Bellona, Kelebek, IKEA, Modoko gibi alternatif kurumlara göre ortalama maaş bilgilerini inceliyoruz.

Mobilya mağaza satış danışmanı maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Mobilya sektöründe mağaza satış elemanı olarak çalışan personeller, kurumlar arasında değişmekle birlikte ortalama olarak 19.500 TL – 22.500 TL arasında maaş almaktadır.

Satis Danismani Maaslari 7

8- Satış Elemanı Maaşı: Ortalama

Satış danışmanlığı maaşları için kurumlara göre bilgileri paylaştık. Şimdi Türkiye geneli ortalama maaşlarla birlikte özet bilgileri paylaşalım. Türkiye’de satış danışmanı maaşları, genel anlamda asgari ücret seviyesinin biraz üzerinde yer almaktadır. Ancak Zara ve Altınbaş gibi nitelikli eleman alımı yapılan yerlerde başlangıç maaşları da yüksektir. Bu nedenle iş başvurusu yapmadan önce başvuru yapacağınız kurumun maaş politikalarını araştırmanız önerilmektedir.

Türkiye genelinde güncel satış danışmanı maaşı ortalama olarak şu şekildedir:

  • Mağaza satış elemanı maaşları, kurumlara göre değişmekle birlikte başlangıç düzeyinde ortalama 19.000 TL, deneyimli kişiler için ise ortalama 22.500 TL civarındadır.

Satış Danışmanı Maaşları Nasıl Belirleniyor? Hangi Faktörler Etkili?

Satış danışmanı maaşına dair detaylı olarak bilgi paylaşımında bulunduk. Her mağazanın farklı maaş politikası olmakla birlikte satış danışmanlığı maaşlarının belirlenmesinde bazı faktörlerin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bu meslek grubunda satış yapma becerisi ve yoğun iş temposuna uyum sağlamak, oldukça önemli iki kriterdir.

Satış danışmanı maaşlarını etkileyen faktörler şu şekildedir:

  • Deneyim süresi,
  • Mesleki becerilere sahip olmak,
  • Satış sayısına bağlı değişen prim tutarları,
  • Eğitim durumu,
  • Yabancı dil bilgisi,
  • Çalışılan kurum,
  • Medeni hal çocuk sayısı gibi ek yan haklar,
  • Ekonomideki diğer kriterler.

Yukarıdaki faktörlerden deneyim süresi ve mesleki beceriler, maaşları etkileyen en önemli faktörler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle meslekte deneyim kazanmış ve satış yapma becerilerini geliştirmiş kişiler, daha hızlı iş bulabilirken aynı zamanda iyi düzeyde maaş almaktadır.

Satis Danismani Maaslari 8

Satış Danışmanı Nasıl Olunur?

Satış danışmanı olmak için gerekenler, diğer mesleklere göre daha dar kapsamlıdır. Genellikle mağazalar lise mezuniyet şartını yeterli bulurken, önlisans ya da lisans eğitimi olarak pazarlamaya dair bölümlerden mezun olmuş kişilerin daha fazla şansı olduğunu söyleyebiliriz.

Satış danışmanı nasıl olunur? İşte iş ilanlarındaki genel şartlar:

  • Satış danışmanı olabilmek için satış yapma becerilerinizin gelişmiş olması gerekir.
  • Aynı zamanda yoğun iş temposuna uyum sağlayabilecek derecede deneyim kazanmış olmanız gerekir.
  • Bununla birlikte satış danışmanı iş ilanlarında genellikle 18 – 35 yaş arasında olma şartı vardır.
  • Turistik bölgelerde yabancı dil şartı da aranabilmektedir.
  • Eğitim mezuniyet şartı pek çok kurum için lise düzeyindedir. Ancak bazı kurumlar önlisans ve lisans eğitim düzeyinin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı koyabilmektedir.
  • Mesleğe dair kurslara katılarak sertifika sahibi olmanız, iş bulma ve yüksek maaş alma şansını artıracaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Satış danışmanı maaşlarıyla ilgili sıkça sorulan şu soruları yanıtladık:

1- Satış danışmanları aylık ne kadar maaş alıyor?

Satış danışmanları kurumdan kuruma göre değişmekle birlikte ortalama olarak 19.000 TL düzeyinde maaş almaktadır.

2- Satış elemanları kaç saat çalışıyor?

Satış danışmanları, İş Kanunu’nda geçerli olan haftalık 45 saat çalışma yükümlülüğüne sahiptir