İSTANBUL (AA) - SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ ile TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) arasında Hassas Güdüm Kiti-84 Tedariki Projesi Kapsamında Aviyonik Sistem Bütünü Üretimi ve Bütünlemesi Sözleşmesi imzalandı.

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda bir dizi görüşme ve bazı anlaşmalar yaptı.

Bu kapsamda şirket ile TÜBİTAK SAGE arasında Hassas Güdüm Kiti-84 Tedariki Projesi Kapsamında Aviyonik Sistem Bütünü Üretimi ve Bütünlemesi Sözleşmesi imzalandı.

Öte yandan, CEY Savunma AŞ'nin SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ bünyesine katılım imza töreni de yapıldı. Böylece SDT, CEY Savunma AŞ'nin tamamını satın almış oldu.

SDT, yapay zeka ve sanal/artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak uygulama yazılımı geliştirme ve simülasyon modelleri oluşturma kabiliyetine sahip CEY Savunma'yı satın alarak simülasyon sistemleri konusundaki yetkinliğini daha da artırmayı hedefliyor.

SDT, bu satın alma ile yurt içi ve yurt dışı müşterilerine simülasyon konusunda yeni çözümler ve ürünler sunma imkanına kavuşacak.