İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "yüksek getirili fon" dolandırıcılığı davasının ikinci duruşması yarın (12 Ocak) görülecek. Duruşmada, futbolcular Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi müşteki, 11 kişi ise tanık olarak dinlenecek.

İddianamede, Seçil Erzan'ın 18 kişiye yönelik "nitelikli dolandırıcılık" ve 12 kez "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplam 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İlk duruşmada, Erzan'ın 18 müştekiyi toplam 25 milyon 770 bin USD ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddia edildi.

Duruşmada, Seçil Erzan'ın kırık telefonunun incelenmesiyle, yüksek getirili fon vaat ettiği müştekilerle yazışmaları da ortaya çıktı. Ayrıca sanıkların telefonlarına ait suç tarihinden geriye 6 aylık arama, aranma ve baz kayıtlarına ilişkin döküm, Erzan ile sanıklardan Asiye Öztürk'ün imza örneklerine ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu ve Denizbank Büyükdere şubesinin olay tarihinden geriye 6 aylık kamera kayıtlarının da dava dosyasına girmesi bekleniyor.

Davanın ilk duruşmasından sonra "yüksek getirili fon" dolandırıcılığına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında 2 ayrı iddianame daha hazırlandı. Deniz Güzel, Nuray Şengüler ile daha önce davanın tanıkları arasında yer alan Mert Zeydanlı'nın müşteki olarak yer aldığı iddianamelerin ana dava dosyası ile birleştirilmesiyle müşteki sayısı 21'e yükseldi. Erzan'a istenen hapis cezası ise 76 yıldan 249 yıla çıktı.

Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.