Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edildi. "Yüksek karlı fon"a parasını kaptıranlar arasında Muslera, Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi isimler yer aldı. Futbolcuları ve birçok vatandaşı dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Gazeteci Fırat Fıstık, X hesabından Erzan'ın duruşmada söylediklerini aktardı. Erzan, memleketinin Trabzon olması durumunda bu işten sıyrılacağını iddia etti. Erzan şunları sarf etti:

"Gerçeğin ortaya çıkabilmesi için fazla para alanların HTS kayıtları, hesap hareketleri ortaya çıkarılmalıdır

Kimler ne kadar fazla aldı fark edilebilir. bunları devlet bulmalı, bulunabilir. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. Bu çok net.

Aksini söylemedim. Kartvizitimde Denizbank Şube Müdürü yazmasaydı para vermezlerdi.

Savcı bey sordu bir kaydını tutmadın mı diye, ajandalarımı banka aldı benden. Bankanın bunu fark etme ihtimali vardı. İlk fonu ben semih kaya’ya söyledim. “Fon var çok fazla para çekme, bekle biraz. senin adına yaparız" dedim. Bu fon ondan sonra türedi.

Mağduriyetin sebebi benim evet ama bu para bende değil. 7 Nisan akşamı ben darp edildim. 40-60 milyon dolar gerçeği yok. Gerçek mağdurlar var evet. Emre Belözoğlu’nun parası alındı ve 10 kişiye dağıtıldı

Ben Trabzonlu olsaydım bunları yaşamazdım. Arkamda korumalarla gezerdim"

Fıstık, eski futbolcu Semih Kaya'nın mahkemedeki ifadelerini ve savcı ile diyaloğunu da aktardı. Mahkemede şunlar konuşuldu:

"Seçil erzan bana saklamalı fondan bahsetti. Avantajlarını anlattı. 300 bin dolar paramı bu fona dahil ettim. Nisan 2022’de verdim. bana resmi belge sundu, Denizbank kaşeli imzalı. Aynı yıl Mayıs ayında da fazlasını istedi, ciddi şekilde nemalanacağımı söyledi. 1,2 milyon euroyu da verdim.

Temmuz ya da Ağustos’ta Levent şubesine tayini çıktı. Seçil Erzan, bankada yükseleceğini söyledi. 3,5 milyon dolara yakın para aldım parça parça.

Savcı: Takım arkadaşlarınızla kendi aranızda hiç bu fonu konuştunuz mu?

Semih Kaya: Sadece bir kere Selçuk abi beni aramıştı. Gireceğini söyledi. Beraber güven duyarak girmedik. Kendi aramızda fikir görüşmesi yapmadık hiç.

Mahkeme başkanı: Seçil hanım, fona şu girdi şu çıktı diye isim kullandı mı?
 

Semih Kaya: Hayır. Bu fonun tamamen benim adıma açıldığını söyledi.