Türkiye Tekvando ve Boks Federasyonları'nda seçim süreçleri devam ederken, kayyum şoku yaşanıyor... İki federasyona da görevdeki usulsüzlüklerden dolayı kayyum atanacağı iddia edildi.

Dünya ve Avrupa Tekvando Federasyonları Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şahin, kayyum iddiaları sonrasında seçimlerde aday olabilmek için Tahkim Kurulu'na gideceklerini belirterek bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Taekwondo Ailesi, Bilindiği üzere 20 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Genel kurulu yapılacaktır. Federasyon Başkan adaylığı için tarafımızca toplanan 130 adet destek imzasını Değerlendirme Komisyonu'na sunduk. Değerlendirme Komisyonu'nca imzalarımızın büyük çoğunluğu değişik sebeplerle kabul edilmemiştir. Biz bu durumu yönetmelik ve ana statüye uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz ederek Tahkim Kurulu'na götüreceğiz. Bu konuda hukuki haklarımızı kullanacağız. Tahkim Kurulu konu ile ilgili toplanıp kararını verecektir. Tahkim Kurulu'nun en doğru ve en adil kararı vereceğine inancımız tamdır. Bu nedenle; İnanıyoruz ki Genel Kurul'a katılarak sizlerin iradesini yansıtacağız ve yine sizlerin iradesi ve desteğiyle Genel Kurul'da seçimi kazanacağız. Bütün kardeşlerimizle gece gündüz demeden sonuca ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Taekwondo Ailemize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''

Türkiye Boks Federasyonu'nda da mevcut başkan Eyüp Gözgeç’in bir çok usulsüzlüğe karıştığı ve görevi kötüye kullandığı iddiasıyla kayyum atandı. Eyüp Gözgeç’in yerine Genel Müdür Yardımcısı Fatih Uysal atandığı iddia ediliyor. Eyüp Gözgeç Boks Federasyonu'ndaki seçimlerde aday olamayacak.

Yine Türk sporunun madalya avcısı olan güreş branşında da tekvando ve boks branşında yaşananların bir benzerinin yaşandığı, dolayısıyla da güreş federasyonu başkanı Şeref Eroğlu’nun da tekrar aday olmaması için girişimlerin başlatıldığı ve güreş federasyonuna da kayyum atanacağı ileri sürülüyor.