BİYOGRAFİLER

Seda Selek Kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi? Hangi Kanala Geçti?

Halk TV'ye geri döndüğü hem kanal hem de kendisi tarafından açıklanmasının ardından Seda Selek kimdir sorusu ve neden Halk TV'den ayrıldığı merak edildi. Detayları paylaştık...

Abone Ol

Üç senedir Halk TV ana haber sunuculuğunu üstlenen Seda Selek, Ece Üner’in transferiyle kanaldan hızlı bir şekilde istifa etmişti. Bu durum oldukça konuşulmakla beraber bir aylık sürenin ardından Selek’in Halk TV’ye geri döneceği haberi geldi. Peki, Seda Selek kimdir? İşte tüm detaylar…

Seda Selek Kimdir?

Seda Selek 1980 yılında İstanbul'da doğmuş, eğitimini Marmara Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde tamamlamıştır. 1999 yılında Kuşdili Eğitim Merkezi'nde altı aylık bir eğitim sürecinden geçerek TRT spikerleri, tiyatrocular ve seslendirme sanatçılarından diksiyon ve spikerlik eğitimi almıştır.

Medya kariyerine 2000 yılında Number One TV'de sunuculuk yaparak adım atan Selek daha sonra 24 TV'de "Kadınlar Meclisi" ve "Günün Manşeti" programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir. Bu başarılarının ardından TGRT Haber, TV8 ve Haber Global gibi çeşitli kanallarda sunucu ve moderatör olarak görev yapmıştır. Son olarak ise Halk TV'de çalışmaya başlamıştır. Bu anlamda medya sektöründe geniş bir deneyime sahip olan bir televizyon sunucusu ve moderatördür. Seda Selek kimdir sorusu bu şekilde özetlenebilir.

Seda Selek Boyu Kaç?

Seda Selek kimdir sorusu kapsamında başarılı sunucunun beden ölçüleri de merak edilmektedir. Kendisinin boyu 165 santimdir.

Seda Selek Ne Mezunu?

Seda Selek lisans eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü'nden mezun olmuştur.

Seda Selek Evli Mi?

2008 yılında spiker Tunç Arslanalp ile evlenmiş ve bu evlilikten Duru adında bir kızları olmuştur. Uzun bir süredir Halk TV'de "Gündem Özel" programını başarıyla sunmuştur.Seda Selek Boyu Kaç?

Seda Selek Boşandı Mı?

Seda Selek eşi Tunç Arslanalp ile boşanmamıştır. Halen evli olan Selek, Halk TV'nin Gündem Özel programının sunuculuğunu yaparak büyük bir başarı elde etmiştir. Televizyon sektöründeki duruşu ve tavrı izleyicilerin beğenisini toplamıştır.

Tunç Arslanarp Kimdir?

Tunç Arslanalp 1973 yılında İzmir'de doğmuş bir gazeteci, program sunucusu ve eğitimcidir. Eğitim hayatına Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapımcılığı Bölümü'nde başlayan Arslanalp, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuştur.

1995 yılında Flash TV'nin İzmir stüdyolarında haber spikeri olarak kariyerine adım atmış ve medya dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Ardından ATV'nin kardeş kanalı YENİ TV'de çalışmaya başlamış ve 1997-1999 yılları arasında İzmir Radyo 35'te haber spikeri, haber müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak görev yapmıştır. 1998 yılında İzmir TÜKODER tarafından ödüllendirilmiştir.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul'a taşınmış ve Power FM ile Power XL'de haber spikeri olarak çalışmaya devam etmiştir. 2004 yılından bu yana TGRT'de haber sunuculuğu yapan Arslanalp şu an CNN Türk'te gece bülteni programlarını sunmaktadır. Bunun yanı sıra Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde topluluk önünde konuşma ve diksiyon eğitimi vermekte, medya sektöründeki deneyimlerini yeni nesillere aktarmaktadır.

Seda Selek Hangi Programı Sunuyor?

Seda Selek, Halk TV Ana Haber'in sunuculuğunu yapmış ve 3 yıl görev yaptığı kanala veda ettiğini duyurarak son yayınına çıkmıştır. Ancak yeni yapılan görüşmelere göre geri döneceği duyurulmuştur.

Seda Selek Hangi Kanalda?

Seda Selek'in Halk TV'den ayrılmasının ardından hangi kanala geçeceği merak konusu olmuştur. Neyse ki bu ayrılık kısa sürmüş ve tekrar eski kanalıyla anlaşmaya varmıştır.

Bunun üzerine Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş şu tweet’i paylaşmıştır:

"Halk TV’ye kolaylıkla veda edebileceğini sanmıştı:) Konuştuk, karara vardık. Ailesine, arkadaşlarına ve izleyicisine dönüyor. Seda Selek yeni dönemde de kendi ekranında, Halk TV’de olacak."

Seda Selek Neden Ayrıldı?

Selek’in Halk TV’den neden ayrıldığı tam olarak bilinmemekle beraber son yayınından sonra yaptığı paylaşımda "Halk TV'ye bugün veda ettim. Her zaman yanımda olan, desteğini, sevgisini gösteren, her daim dayanışma ruhuyla çalışan tüm ekip arkadaşlarıma, Suat Toktaş ve Cafer Mahiroğlu’na teşekkürlerimle. Çok güzel bir üç yıldı." ifadelerini kullanmıştır. Ancak ana haber sunuculuğu için Ece Üner ile anlaşmaya varılmasından hemen sonra istifa etmesi oldukça manidar görülmüştür.

Bu yazımızda Seda Selek kimdir sorusunu sizler için cevapladık.