Haber: Serkan Kerem Mert - Berke Oruç

Olayın mağduru olan otobüs şoförü Uğur Atabay, olayın gerçekleştiği gün basında yanlış bilgilerin yer aldığını belirterek, yaşananları doğru bir şekilde anlatmak amacıyla özel bir video çektiğini dile getirdi. Atabay'ın anlatımına göre olayın seyri şöyle gerçekleşti:

"Saat 14.30'da hareket etmesine 10 dakika kalan otobüsümüze perona yanaştık. Bu sırada ben de tuvalete gitmek istedim. Ancak toplu taşıma kuralları gereği araç içerisinde şoför bulunmadığında vatandaşların içeride bulunması yasak olduğundan, aracın kapısını kapatmak zorundayız. Bu nedenle tuvalete gitmeden önce araçta bulunanları uyardık. Ancak araca binmek isteyen bir vatandaş uyarıları dikkate almayarak ısrarcı bir tavır sergiledi ve aşağılayıcı bir dille konuşmaya başladı. Kendisi ve ailesine yönelik küfürlere maruz kaldık. Yaşanan arbede sırasında beni bıçakladı, ancak o an bunun farkına varmadım."

Uzun süren arbede esnasında, bacağında burkulma ve dizinde kırılmalar meydana geldiğini anlatan Atabay, şunları söyledi:

"Bu videoyu çekmemin sebebi, Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şoförleri'nin bu tip durumlarla sık sık karşı karşıya kalmasıdır. Birkaç gün önce bir kadın şoför arkadaşımıza bir vatandaş bıçak göstererek, 'Akıllı ol' gibi kelimeler kullanmış. Bir kaç ay önce bizim bir arkadaşımızın emekliliğine sebep olan bir olay da yaşandı. Durak harici yolcu almamamıza rağmen bir vatandaş arabaya binmek istiyor ve bir şekilde aracın durmasını sağlıyor. Çocuklarını da getirip birlikte arkadaşımızı darp ediyorlar... Arkadaşımız emeklilik kararı aldı ve emekli oldu."