Van’ın Başkale, Gürpınar, Saray ve Özalp ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Binden fazla hayvanın öldüğü, binlerce dönüm ekili arazinin zarar gördüğü selin ardından yurttaşlar yalnız bırakılmaktna şikayetçi. Ahırların yıkıldığı, otların selle beraber gittiği felakette, Başkale ilçesinin 13 mahallesinde yoğun maddi zarar meydana geldi. Mahallelere ulaşımı sağlayan karayolu çöktü, çok sayıda hayvan sele kapılarak öldü.

"NEDEN AYRIMCILIK YAPIYORLAR?"

MA'nın haberine göre, Gedikbaşı Mahallesi’nde yaşayan Ferit Aytekin, yıllar önce mahalleye yapılan taş ocağı nedeniyle felaket yaşandığını belirterek, "Gölet duvarının yıkılması nedeniyle mahallemiz büyük bir zarar gördü. Taş ocağı yapıldıktan sonra da hiçbir önlem alınmadı. Sorumlular hakkında şikayette bulunacağım. Sadece benim 110 koyun ve evim gitti. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. 24 saattir kimse bizi sormadı. İnsan değil miyiz? Neden ayrımcılık yapıyorlar?" dedi.

KOYUNLAR YAŞAMINI YİTİRDİ

Kavurgali Mahallesi’nden Fikret Sarıtaş, samanlık ve ahırının yıkıldığını belirterek, şunları söyledi: "Bu nedenle her yağış sonrası mahalleyi sel basıyor. Sadece bu mahallede 500’den fazla koyun öldü. Bize yardım edilmesini istiyoruz. Mahalleye istinat duvarı ve geniş kanallar açılmazsa yarın daha büyük bir tehlike yaşayabiliriz." Mahallelilerden Rasim Tor da, “Köyümüzde acil keşif yapılmalı ve halkın zararları karşılanmalıdır. Sadece benim 50 bin bağ otum gitti. Yine mahallede binden fazla koyun gitti. Bu bir afet ve bize yardım edilmeli” çağrısında bulundu. Yurttaşlar, kendilerine yardım edilmesini ve zararlarınnın karşılanmasını istedi,